Åklagarmyndigheten

Två personer har begärts häktade för försök till mord i Kristianstad

Dela

Åklagaren har i dag lämnat in häktningsframställan i ett ärende där två unga män på sannolika skäl är misstänkta för försök till mord i Gamlegården i Kristianstad den 3 augusti i år. Efter häktningsförhandlingarna är åklagaren tillgänglig för media på telefon.

Tre personer skottskadades vid skjutningen i Gamlegården. Tidigt i utredningen var tre personer anhållna på skälig misstanke. De släpptes och misstankarna mot dem är avskrivna.

I tisdags morse anhölls två personer som är födda 2004. Misstankarna mot dem har framkommit efter vittnesförhör och genomgång av övervakningskameror.

Häktningsförhandlingarna kommer ske i dag klockan 14.30 respektive 15.15 i Kristianstads tingsrätt.

Tingsrättens målnummer: B 2097-21

Kontakt

Efter att båda häktningsförhandlingarna är avslutade är chefsåklagare Pernilla Åström tillgänglig för media på telefon 010-562 61 01 i cirka en halvtimme.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum