Åklagarmyndigheten

Två personer har begärts häktade för mord på spädbarn i Kalmar

Dela

Åklagare lämnade i dag tisdag in häktningsframställan vid Kalmar tingsrätt mot två personer på sannolika skäl misstänkta för mord och barnadråp på ett spädbarn i Kalmar. Åklagaren är tillgänglig för kommentarer i morgon eftermiddag efter avslutade häktningsförhandlingar.

De två personer som begärts häktade är den man och kvinna som anhölls i söndags såsom skäligen misstänkta för mord respektive barnadråp.

Häktningsförhandlingarna hålls vid Kalmar tingsrätt i morgon onsdag med start kl. 9 samt kl. 13.

Målnummer vid Kalmar tingsrätt: B 4130-19.


Kontakt


Kammaråklagare Jeanette Boye vid Åklagarkammaren i Kalmar är tillgänglig för kommentarer i morgon onsdag kl.15.30-16.30 på telefon 010-562 63 60.

 

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum