Åklagarmyndigheten

Två personer påträffade avlidna i Härnösand

Dela

På söndagskvällen den 25 juli påträffade polisen två personer avlidna på en adress i centrala Härnösand. Det finns inget som tyder på att någon utomstående har orsakat dödsfallen. En utredning om mord har inletts.

De avlidna personerna är en man och en kvinna. Mannen och kvinnan hade en relation. Polisen misstänker att en av dessa bragt den andra om livet och därefter tagit sitt eget liv. Utredningen bedrivs dock förutsättningslöst och man utreder även andra scenarier.

Platsen är avspärrad, kriminaltekniskt arbete, förhör och andra utredningsåtgärder pågår.

Åklagaren besvarar frågor från media under dagen i mån av tid.

Kontakt

Vice chefsåklagare Karin Everitt, 010-562 64 49.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum