Åklagarmyndigheten

Två personer släppta i ärende om mord och grov mordbrand i Nässjö kommun

Dela

Två av de tre ungdomar som i tisdags anhölls misstänkta för mord och grov mordbrand den 1 februari i Anneberg har släppts på fri fot. Den tredje personen ska höras under dagen. Därefter kommer åklagaren ta ställning till om den personen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Misstankarna mot de två personerna som släppts försvagades under onsdagskvällen, men misstankarna mot dem kvarstår alltjämt.

Åklagaren har också inlett en utredning enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare. En person som är under 15 år och kan misstänkas för gärningarna har hörts i närvaro av juridiskt biträde för att klarlägga omständigheterna kring händelsen.

Åklagaren kan inte lämna mer information i nuläget. När ytterligare information finns lämnas ett i ett pressmeddelande.

Pressmeddelande i ärendet publicerat onsdag eftermiddag

Mer om utredningar enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Pressinbjudan: Åklagare väcker åtal om synnerligen grovt vapenbrott kopplat till mord i Botkyrka14.7.2021 08:33:43 CEST | Pressmeddelande

Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten bjuder in till pressträff i Stockholm på torsdag den 15 juli i samband med att tre personer åtalas vid Attunda tingsrätt för synnerligen grovt vapenbrott. Åtalet är kopplat till en händelse där en 12-årig flicka sköts ihjäl i Norsborg, Botkyrka i augusti 2020 och på pressträffen kommer polisen även att ge en lägesbild gällande mordutredningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum