Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Tyler Sabin - Årets Artist i SBL Herr

Dela

Fram tills påskhelgen presenterar vi årets utmärkelser i SBL Herr. Idag har turen kommit till Årets Artist, som går till Tyler Sabin, Wetterbygden Stars!

Alla utmärkelser i SBL Herr röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter förutom priserna Årets Lyft och Årets Matcharrangör som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets Artist: Tyler Sabin, Wetterbygden Stars
Sabin ledde hela SBL i poäng per match (22.2) och gjorde det med högprocentigt skytte. 50.7% på 2-poängsskott, 43.7% på trepoängsskott (näst bäst i SBL) och 91.2% från straffkastlinjen. 

På bortaplan mot Borås Basket 28 februari stod han för 48 poäng - bästa poängnoteringen i hela SBL, och under säsongen gjorde han 30 poäng eller mer i fem matcher.

Det var också han som hade bollen i sina händer när matcherna skulle avgöras för Wetterbygden, och stod för ett par "game winners" under säsongen. Hans offensiva kvaliteter och matchavgörande insatser var också en stor anledning till att Wetterbygden snittade flest poäng av alla lag under 2019-2020, 91.2 poäng per match, och slutade på femte plats i tabellen - bästa placeringen någonsin. 

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"Varför har vi årets artist? Varför premiera någon som kan skjuta från nästan hela golvet? Varför premiera någon som kan göra poäng på så många olika sätt att hans highlightklipp blir en instruktionsvideo på Youtube? Varför premiera någon som får boomers att skaka på huvudet och skrocka för sig själva och samtidigt generation Z att vråla för att han knäckt någons vrister? Ja, varför I ALL SIN DAR premiera årets artist: Tyler Sabin från Wetterbygden Stars!”

Röstresultat Topp 3 - Årets Artist (procent av rösterna)
:
28% - Tyler Sabin, Wetterbygden Stars
24% - Elvar Fridriksson, Borås Basket
20% - Brandon Rozzell, BC Luleå

Regler för omröstningen
1. Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
2. Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
3. Endast coacher och spelare som deltagit i 20 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

Alla utdelade utmärkelser i SBL Herr 2019-2020
Årets Försvarare: Denzel Andersson, BC Luleå >>>
Årets Stjärnskott: Pelle Larsson, BC Luleå >>>     
Årets Lyft: Köping Stars >>>
Årets Matcharrangör: Jämtland Basket >>>
Årets Coach: Panagiotis Nikolaidis, Köping Stars >>>
Årets Domare: Apostolos Kalpakas >>>

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum