Europaparlamentet

Tyresöelever frågar ut EU-politiker

Dela

Den 11 oktober frågar elever vid Kumla skola i Tyresö ut Europaparlamentariker och EU-ministern, i en webbsänd frågestund.

Privat foto.
Privat foto.

Eleverna vid Kumla skola får i 1,5 timme ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren och Europaparlamentariker Abir Al-Sahlani (C). Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

"Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet attställa frågor till ledande beslutsfattare på EU-nivå", säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

"Vi på Kumla Skola i Tyresö är stolta och nyfikna på vad frågestunden kommer att ge. Vi försöker få in europaperspektiv inte bara i undervisningen utan även i elevernas vardag, allt från EU - moppe, till nya mobilladdare", säger Tomas Magnusson, EU skolambassadör, Kumla skola.

Dag: Måndag 11 oktober

Tid:

10.00–10.45 Frågestund med EU-minister Hans Dahlgren
11.00–11.45 Frågestund med Europaparlamentariker Abir Al-Sahlani (C)

Moderator: Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Europaparlamentets Youtubekanal.

Bakgrund

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Kumla skola är en av 76 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Kontakter

Bilder

Privat foto.
Privat foto.
Ladda ned bild

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

200 slumpmässigt utvalda EU-medborgare ska ta fram rekommendationer till EU:s migrations- och utrikespolitik15.10.2021 15:20:31 CEST | Pressmeddelande

EU:s framtida migrationspolitik och EU:s roll i världen står på agendan när 200 slumpmässigt utvalda EU-medborgare, varav sex från Sverige, sammanträder i Europaparlamentet i Strasbourg den 15–17 oktober. Den första paneuropeiska medborgarpanelen i sitt slag ska diskutera och lägga fram rekommendationer till EU:s framtida migrationspolitik.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum