Umeå kommun

Umeå kommun ansluter till internationellt nätverk för cirkulär ekonomi

Dela

Umeå kommun ansluter sig som partner till Ellen MacArthur Foundations nätverk, EMF. Partnerskapet är en del av den strategiska plan som innebär att Umeå kommun ska vara ledande inom området cirkulär ekonomi.

– Umeå har uppmärksammats internationellt för arbetet med utvecklingen av cirkulär ekonomi, vilket har gjort att EMF har bjudit in kommunen att medverka i sitt nätverk. Kommunstyrelsen tackar ja till den här möjligheten eftersom den ger förutsättningar att ta nästa steg i utvecklingen, inte minst genom stöd och samarbete med andra organisationer som arbetar aktivt med frågan, säger Janet Ågren (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott.

EMF är en världsledande organisation som verkar för att accelerera omställningen till cirkulär ekonomi och i nätverket finns organisationer som arbetar aktivt med cirkulär ekonomi och som vill utbyta kunskap och erfarenheter med varandra. I nätverket ingår stora och medelstora företag, städer och universitet. Bland städerna finns bland annat Bryssel, Milano, Porto, Toronto och Phoenix Inom nätverket ges även möjlighet att forma gemensamma projekt.

EMF har visat stort intresse för det arbete inom cirkulär ekonomi som genomförs i kommunen, inte minst på grund av den rapport kopplat till detta arbete som OECD har gjort. Umeå kommun har fått en riktad inbjudan från EMF för att ansluta sig till nätverket. EMF vill arbeta vidare med Umeå kommun och stödja det fortsatta arbetet med sin internationella expertis. De ser även att Umeå kommun kan dela kunskap med övriga medlemmar i nätverket och dra nytta av andras arbete.

Läs även: Umeå på god väg mot cirkulär ekonomi

Mer information: 
Janet Ågren (S)
ordförande i kommunstyrelsens
planeringsutskott
Umeå kommun
070-610 47 85
janet.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Välkommen till Umeå Live 400 år, 13–14 juli8.7.2022 15:45:41 CEST | Pressmeddelande

När Umeå Live 400 år tar över Skeppsbron och Rådhustorget under två dagar i juli är det en line-up med kända och efterlängtade artister. Onsdag 13 juli presenterar Umeå live 400 år Lisa Miskovsky med band samt Sahara Hotnights. Kvällen därpå, torsdag 14 juli, står Fricky, Cleo och Broder John på Skeppsbrons scen. Dagarna är därtill fyllda med aktiviteter på Rådhustorget. Hela festivalen är gratis och medier är förstås varmt välkomna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum