Umeå kommun

Umeå kommun rekryterar HR-direktör från Boliden

Dela
Karin Ahnqvist, idag HR- och hållbarhetschef vid Boliden Rönnskär, blir ny HR-direktör i Umeå kommun. Hon tillträder sin tjänst i slutet av september.
Karin Ahnqvist blir ny HR-direktör i Umeå kommun.
Karin Ahnqvist blir ny HR-direktör i Umeå kommun.

Karin Ahnqvist är erfaren ledare som spenderat stor del av sin karriär inom offentlig sektor. Hon har tidigare bland annat jobbat som kanslichef inom Umeå kommun, varit planeringsdirektör i Västerbottens läns landsting och kommunchef i Robertsfors kommun. Nu senast kommer hon från en tjänst som HR- och hållbarhetschef vid Boliden.

– Vi hälsar Karin varmt välkommen tillbaka till oss. Hon är en kompetent ledare med gedigen erfarenhet och rätt driv som kliver in i en spännande tid där kompetensförsörjning är ett otroligt viktigt område, säger Margaretha Alfredsson, stadsdirektör i Umeå kommun.

Karin Ahnqvist har en lång erfarenhet från olika roller inom offentlig sektor och efterträder Birgitta Forsberg som går i pension efter 27 år i kommunen.

– Det känns väldigt spännande och utvecklande att få komma hem till en så viktig roll inom Umeå kommun. Jag känner ödmjukhet inför det uppdrag som väntar tillsammans med kloka och engagerade kollegor, säger Karin Ahnqvist.

Karin Ahnqvist tillträder sin tjänst i september 2022.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karin Ahnqvist blir ny HR-direktör i Umeå kommun.
Karin Ahnqvist blir ny HR-direktör i Umeå kommun.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum