Järfälla Kommun

Unga röstar fram sommaraktiviteter

Dela

Unga Järfällabor, 13-20 år, får nu genom röstning chans att påverka sommarens utbud av aktiviteter. Förslagen de kan rösta på har lämnats in av unga och handlar bland annat om konserter, mat, spel, poesi och idrottsturneringar. De vinnande förslagen kommer att genomföras inom projektet 250K - Ung demokrati under sommaren.

Efter avslutad omröstning kommer ungdomar som arbetar med projektet 250K – Ung demokrati att para ihop de vinnande förslagen med demokratiutvecklande aktiviteter.

– Jag tror det är viktigt att visa våra ungdomar att sommaren inte är inställd, utan att det faktiskt finns en framtid även på lite kortare sikt. Att vi dessutom kan göra detta inom ramen för vårt arbete med demokratiutveckling känns extra bra, Torsten Friberg (C), ordförande i kultur-, demokrati- och fritidsnämnden.

De aktiviteter som röstas fram kommer att anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer angående coronaviruset. Även röstningsprocessen, som från början skulle ha genomförts med röstkort och vallokaler, har ändrats och sker nu istället digitalt på Järfälla kommuns webbplats. Den inplanerade vinstceremonin där de vinnande förslagen ska annonseras kommer också att bli ett virtuellt evenemang.

Om projektet 250K – Ung demokrati

Projektet 250K- Ung demokrati är ett projekt som värnar demokratin mot våldsbejakande extremism genom att visa unga att demokratiska vägar är vägen att gå om man vill vara med och bestämma och tycka till i samhället. 250K står för 250 000 demokratiska idéer i Järfälla och heter så för att unga övar sig i demokrati genom att lämna in förslag och rösta om hur 250 000 kronor ska fördelas mellan aktiviteter som uppmärksammar demokratin. Projektet drivs av Järfälla kommun och är finansierat av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Mer information

Torsten Friberg (C), torsten.friberg@jarfalla.se, 070-375 64 35

Jenny Johansson Berggren, projektledare, jenny.johansson.berggren@jarfalla.se, 08-580 281 64

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Detaljplaner för ny stadsmiljö i Barkarby har vunnit laga kraft12.6.2020 06:45:00 CESTPressmeddelande

Två detaljplaner för att omvandla Veddesta industriområde till livfull och upplevelserik stadsmiljö i Barkarby har vunnit laga kraft. Det är här som Barkarby, och hela Stockholmsregionen och Mälardalen, får en ny nod för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra. I området äger Veidekke och Sagax fastigheter, Serneke har en markanvisning för sex kvarter och Tricoreal ett intentionsavtal för markanvisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum