Stångåstaden

Unga talanger får Stångåstadens hockeystipendium

Dela

För tjugonde året delade Stångåstaden tillsammans med LHC i dag ut sitt hockeystipendium. Stipendiet gick till två ungdomar, Emma Rehn och Jonathan Bjurströmer som både är lovande hockeyspelare och goda föredömen utanför rinken.

Emma Rehn och Jonathan Bjurströmer tilldelades Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium 2021
Emma Rehn och Jonathan Bjurströmer tilldelades Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium 2021

De båda stipendiaterna fick ta emot ett presentkort på hockeyutrustning till ett värde av 10 000 kronor var. Stångåstaden, Linköpings största bostadsbolag, delar ut hockeystipendiet tillsammans med LHC och det riktar sig till ungdomar i åldern 11 till 15 år som bor i Linköpings kommun.

-          Vi vet att många ungdomar idag längtar tillbaka till idrotten, föreningslivet och tävlingsutövande. Därför känns det extra viktigt att ett år som detta få uppmuntra goda förebilder inom idrotten genom att dela ut stipendiet till de här ambitiösa ungdomarna. Vi hoppas att det kan uppmuntra dem och andra att fortsätta med sin idrottsutövning, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Juryns motivering för Emma Rehn:
Emma började åka skridskor redan som tvååring med sin äldre bror. Med sin järnvilja och målmedvetenhet finns inga gränser för hur långt Emma vill och kan nå. Hon är målmedveten, träningsvillig och en omtyckt lagkamrat. Hon har representerat Östergötland i TV-Pucken, tidigare Stålbucklan, de två senaste åren och satsar även på en plats i laget 2021. När Emma inte har egna träningar eller matcher ställer hon upp och tränar de yngsta tjejerna i trekronors hockeyskola.

Emma har ett stort engagemang för hockeyn och är en värdig vinnare av Stångåstadens hockeystipendium 2021.

Juryns motivering för Jonathan Bjurströmer:
Jonathan började spela ishockey som 10-åring, i ett lag där medspelarna redan övat på skridskoåkning och klubbteknik i flera år. Jonathan har snabbt utvecklat en god spelförståelse och han har en envishet och nyfikenhet som kan ta honom långt. Han har alltid ett leende på läpparna och han är en omtyckt lagkamrat.

Med sin goda kamratskap och sitt driv för hockey är Jonathan en värdig vinnare av Stångåstadens hockeystipendium 2021.

Juryn består av representanter från Stångåstaden och LHC.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, telefon 072-574 96 60
Karin Brinkby, marknadsförare Stångåstaden, telefon 073-724 24 22

Bilder

Emma Rehn och Jonathan Bjurströmer tilldelades Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium 2021
Emma Rehn och Jonathan Bjurströmer tilldelades Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium 2021
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Byggagendan med 17 förslag för ökat byggande7.7.2021 09:58:48 CEST | Blogginlägg

Bostadsbristen är fortfarande ett stort problem. Det är inte bara ett storstadsfenomen utan finns i väldigt många av landets kommuner. Bostäder är en grundförutsättning för att städer ska kunna växa, attrahera nya invånare, klara kompetensförsörjningen och skapa tillväxt. Vi står inför en mängd utmaningar i branschen. Vi behöver bygga mer för att klara bostadsförsörjningen och samtidigt hantera kostnadsutvecklingen, snabba upp processerna kring byggande och bidra till klimatomställningen.

Fler kan ladda elbilen med nya laddkluster14.6.2021 12:29:00 CEST | Pressmeddelande

En ökad efterfrågan på parkeringsplatser med laddmöjlighet tillsammans med en önskan om att gynna ett hållbart resande, har gjort att Stångåstaden tillsammans med Tekniska verken har skapat två så kallade laddkluster i Linköping. Att bygga laddkluster, med flera laddplatser samlade på ett och samma ställe, är en del i en ny strategi för att kunna erbjuda framför allt Stångåstadens hyresgäster utökade möjligheter att ladda sina elbilar. Visar sig satsningen framgångsrik kan Linköping få fler laddkluster framöver.

Digital verksamhetsberättelse berättar om Stångåstadens satsningar för ett mer hållbart Linköping17.5.2021 14:52:02 CEST | Nyheter

Stångåstadens uppdrag är att utveckla Linköping och göra staden ännu bättre att bo och leva i. Det görs till exempel genom att med omtanke fortsätta bygga bort bostadsbristen och säkerställa bra, sunda och trygga hem till en femtedel av Linköpings invånare. I Stångåstadens digitala verksamhetsberättelse, som innehåller både års- och hållbarhetsredovisning kan du läsa mer om bolagets bidrag till ett mer hållbart Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum