Uppsala stadsteater

Ungdomsensemblen bjuder in 70 plussarna

Dela

Höstens ungdomsensemble på Uppsala stadsteater kommer för första gången att bestå av både ungdomar och personer 70+. Tillsammans kommer de sätta upp en föreställning på temat "tid".

Ny, åldersblandad, ungdomsensemble söks till spelåret 22/23. Foto: Klara G
Ny, åldersblandad, ungdomsensemble söks till spelåret 22/23. Foto: Klara G

Spelåret 22/23 söker Uppsala stadsteater efter en ungdomsensemble som består av både ungdomar och 70 plussare.  

Totalt kommer sex ungdomar (15-20 år) och sex äldre personer (70+) att medverka i ensemblen.

Tillsammans kommer de under spelåret att skapa en teaterföreställning utifrån egna tankar, erfarenheter och berättelser kring begreppet "tid".

– Jag vill att de unga ska möta de äldre och tillsammans skapa en föreställning utifrån deras gemensamma och individuella tankar, funderingar, erfarenheter och känslor kring "tid". Några har upplevt mycket tid och andra är precis i början av sin tid. Går tiden olika fort för dem? Hur tänker man kring den tid som gått eller den som ska komma? Jag är intresserad både av mötet generationer emellan och av temat. Det ska bli jättespännande att mixa ensemblen på det här viset för första gången, säger Maria Trost, dramapedagog på Uppsala stadsteater och ansvarig för ungdomsensemblen.

Föreställningen kommer att spela på scenen Ettan cirka tio gånger under våren 2023.

Ansökan görs genom att maila Maria Trost, dramapedagog (maria.trost@uppsalastadsteater.se) med en beskrivning av sig själv och en motivering till varför man vill vara med i ungdomsensemblen.

Uppsala stadsteaters ungdomsensemble har funnits sedan 2013, i syfte att ge ungdomar en egen plattform på teatern. Här får man en chans att göra teater utifrån egna erfarenheter och berättelser.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ny, åldersblandad, ungdomsensemble söks till spelåret 22/23. Foto: Klara G
Ny, åldersblandad, ungdomsensemble söks till spelåret 22/23. Foto: Klara G
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

Träna på sorg på Uppsala stadsteater med Carl Johan Karlson18.5.2022 07:46:02 CEST | Pressmeddelande

När Carl Johan Karlsons mamma dog föll han handlöst. Relationen med tvillingsystern kraschade och sorgen var gränslös. ”Jag tänkte att är det så här jävla jobbigt att förlora någon, varför har ingen varnat mig? Varför pratar vi inte om det här?” Nu åtta år senare har hans egen förlust vävts in i manuset till ”Älskad, saknad” – en pjäs baserad på sju människors berättelser om att förlora någon de älskar. Men också en berättelse om livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum