Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om misstänkta våldtäkter på ett äldreboende i Västsverige

Dela

I det ärende där en man sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för 19 fall av grova våldtäkter på äldreboendet Riddarstensgården i Lerum, och för barnpornografibrott, har åklagaren nya uppgifter.

– Vi kan nu lämna uppgifter om att det gäller brott riktade mot fyra personer som varit boende på äldreboendet vid aktuell tid. De berörda är informerade, säger kammaråklagare Hediye Kurt vid Åklagarkammaren i Borås.

Målnummer i Alingsås tingsrätt: B 1821-21.

Åklagaren är inte tillgänglig för media. När utredningsläget tillåter det och det finns ny information kommer den att ges i ett nytt pressmeddelande. 


 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum