Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om mord och grov mordbrand i Nässjö kommun

Dela

I utredningen om ett misstänkt mord och grov mordbrand i Anneberg den 1 februari, har åklagaren under eftermiddagen inlett en utredning enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare. Det görs när någon som kan misstänkas är under 15 år.

 – En person som är under 15 år kommer att höras av polis i närvaro av ett juridiskt biträde. Syftet är att klarlägga omständigheterna kring händelsen, säger kammaråklagare Heléne Thomasson, som är förundersökningsledare.

Sedan i går kväll är tre ungdomar anhållna misstänkta för mord och grov mordbrand i en bostad i Anneberg, Nässjö kommun.

Åklagaren kan inte lämna mer information i nuläget. När ytterligare information finns lämnas det i ett pressmeddelande.

Pressmeddelande i ärendet publicerat onsdag förmiddag

Mer om utredningar enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum