Åklagarmyndigheten

Uppdatering i förundersökning om sjöolycka på Östersjön

Dela

Åklagaren har på kvällen den 14 december beslutat att häva anhållandet av den kroatiske medborgare som suttit anhållen misstänkt för grovt sjöfylleri. Misstankarna har försvagats men kvarstår för närvarande för denna person.

Anhållandet av den brittiske medborgaren kvarstår och misstankarna mot honom har inte försvagats.

– Under tisdagen har förhör hållits med de båda misstänkta samt med ett antal personer i besättningen på det brittiska fartyget. I övrigt har förundersökningen fortsatt med inhämtande av loggar och annan sparad information kring händelsen, säger kammaråklagare Tomas Olvmyr.

Senast torsdag kl. 12 behöver åklagaren ta ställning till att begära den anhållne häktad. När mer information finns att lämna kommer ett nytt pressmeddelande att skickas.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 12980-21.

Tidigare pressmeddelande, 2021-12-14


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum