Åklagarmyndigheten

Uppdatering i mordärende i Rinkeby

Dela

Sju personer är anhållna misstänkta för mord på en man i 20-årsåldern i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Fem av männen anhölls på nyårsaftons morgon på sannolika skäl misstänkta för mord. Ytterligare två är anhållna på skälig misstanke, den lägre misstankegraden.

Den sjätte personen anhölls sent på nyårsdagens eftermiddag och den sjunde personen tidigt på torsdagsmorgonen.

– Flera utredningsåtgärder pågår, med ett stort antal förhör med misstänkta och vittnen. Tekniska undersökningar genomförs också och filmmaterial gås igenom. Senast i morgon klockan 12 behöver jag ta ställning om fem av dem ska begäras häktade eller släppas på fri fot. För de övriga två går fristen ut i helgen, säger kammaråklagare Alexandra Bittner som leder förundersökningen.

Målnummer i Solna tingsrätt: B 12133-19.

Kontakt

Åklagaren kan inte lämna mer information för närvarande. När ytterligare information finns lämnas den i ett pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum