Åklagarmyndigheten

Uppdatering om kvinnor anhållna för krigsförbrytelser

Dela

I torsdags kväll anhölls tre kvinnor misstänkta för krigsförbrytelser i Syrien. Åklagarna har beslutat att häva anhållandena i två fall. Åklagarna är inte tillgängliga för kommentarer.

För de två kvinnor som försatts på fri fot gäller att förundersökningarna pågår fortfarande, men det finns inte skäl att de misstänkta ska vara frihetsberövade, meddelar kammaråklagarna Reena Devgun och Hanna Lemoine vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

För den tredje anhållna kvinnan har åklagaren tid till på söndag kl. 12 att ta ställning till en eventuell häktningsbegäran.

Förundersökningssekretess gäller och åklagarna är inte tillgängliga för media. Presstjänsten har ingen mer information om ärendena.

När ny information finns kommer ett nytt pressmeddelande att skickas.

Pressmeddelande 2021-10-21 (länk)


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum