Åklagarmyndigheten

Uppdatering om människorov i Karlskrona

Dela

Åklagaren har anhållit två personer födda 1998 på sannolika skäl misstänkta för människorov i Karlskrona den 25 juli avseende den man som anmälts försvunnen i Karlskrona.

Utredningen är inne i ett intensivt skede där tekniska undersökningar, analys av telefontrafik och förhör pågår under dagen. Åklagaren kommer under eftermiddagen att ta ställning till om de misstänkta ska begäras häktade och besked i den frågan kommer kl. 15.30.

Förundersökningsledare är kammaråklagare Stefan Gradler, Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, Malmö.

Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer till media i nuläget. 

Målnummer i Blekinge tingsrätt: B 2028-20


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Uppdatering i uppmärksammat ärende om flickas död i Norrköping23.10.2020 08:14:40 CESTPressmeddelande

I januari 2020 hittades en flicka, född 2016, död i sitt hem i Norrköping. Norrköpings tingsrätt dömde den 6 augusti flickans mamma till fängelse i ett år och nio månader för vållande till annans död. Åklagaren överklagade domen till hovrätten och ansåg att påföljden borde bli strängare. Ännu har hovrätten inte meddelat när det blir rättegång. En ny skrivelse har nu inkommit i ärendet och en åklagare kommer att inhämta upplysningar om socialnämndens handläggning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum