Åklagarmyndigheten

Uppdatering om miljöbrottsutredning i Sörmland

Dela

Åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål bedriver en förundersökning om misstänkt grovt miljöbrott på olika platser i Sörmland.

Förundersökningen omfattar misstänkta grova miljöbrott i Flens och Strängnäs kommuner.

– Sedvanlig förundersökningssekretess gäller och jag kan därför inte gå in närmare på vad förundersökningen omfattar eller vad som framkommit hittills i utredningen, säger kammaråklagare Linda Schön.

När information finns att lämna om utredningen skickas ett nytt pressmeddelande. Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer eller ytterligare information, vänligen respektera detta.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum