Åklagarmyndigheten

Uppdatering om misstänkt mord i Huskvarna den 20 augusti - tre misstänkta

Dela

Sedan tidigare sitter en person häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. På grund av vad som framkommit under utredningen har ytterligare två personer kommit att misstänkas för inblandning i gärningen.

En 19-åring man anhölls efter förhör i måndags. Han har i dag onsdag 16 september kl. 13 försatts på fri fot.

– Misstanken mot honom kvarstår men är inte av sådan styrka att han ska begäras häktad. Misstanken har således försvagats under anhållningstiden, säger kammaråklagare Adam Rullman som leder förundersökningen.

En 14-årig pojke utreds enligt 31 § Lagen om unga lagöverträdare. Eftersom han inte är straffmyndig är han inte heller frihetsberövad, men har förhörts. Misstanken kvarstår med oförändrad styrka. Socialtjänsten har informerats om misstanken.

Målnummer i Jönköpings tingsrätt: B 3394-20.

Åklagaren är inte tillgänglig för media. När mer information finns att lämna kommer det ske genom ett nytt pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum