Uppsala kommun

Uppsala kommun öppnar entreprenörslabb i Gottsunda centrum

Dela
Idag gick startskottet för Gottsunda Business, ett initiativ som ska bidra till att stimulera entreprenörskap och verka som en mötesplats. Kommunen ska tillsammans med företagsfrämjande aktörer erbjuda stöd till nya och befintliga Uppsalaföretag.

En av nyheterna som presenterades vid eventet var planen på ett starta ett entreprenörslabb i Utbildnings- och jobbcenters lokaler i Gottsunda centrum. Ett 30-tal personer besökte eventet och fick möjlighet att diskutera ämnen som rör företagande och framtida möjligheter.

– Vi vill bjuda in lokala företag och entreprenörer och hjälpa dem att utveckla sin affärsidé. Det ska vi genomföra tillsammans med Almi och andra företagsfrämjande aktörer. Vi satsar stenhårt på Gottsunda. Vi ska inte bara bygga bostäder här, vi ska bygga samhälle, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd och ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Enligt Andreas Christoffersson, platschef för Utbildnings- och jobbcenter Gottsunda, ska entreprenörslabbet erbjuda lokala företagare plats och stöd.

– På så sätt hoppas vi att fler entreprenörsstjärnor föds och att personer kan skapa sin egen framtid, sin egen framgång, säger han.

Ewa Angelidis Wikström, från den lokala webbyrån Pixelkingdom, var på plats. Hon uppskattar att initiativet Gottsunda Business har startat.

– Det finns ett otroligt entreprenörskap i Gottsunda och vi behöver nätverk där vi kan prata med varandra. Jag hoppas att Gottsunda Business blir något sådant. Idag saknas det mötesplatser för lokala företagare och målgruppen här i Gottsunda är av en annan typ än de som vanligtvis får stöd, säger hon.

Gottsunda Business kommer att äga rum igen den 10 mars 2020 mellan 08.00-11.00.
Anmäl dig till naringsliv@uppsala.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor över 240 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

84 procent får sitt förstahandsval i skolvalet10.3.2023 12:46:07 CET | Pressmeddelande

Nu får elever som ska börja eller byta skola till hösten besked om skolplats i Uppsala kommun. De som bjudits in till skolvalet är vårdnadshavare till barn som börjar förskoleklass och elever som behöver byta skola för årskurs 4, 6 och 7. Hela 98 procent genomförde kompletta val. I höst kan 94 procent av barnen börja i en skola som de själva valt och 84 procent i den skola där de helst vill gå.

Pressinbjudan: Första rapporten om arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet2.3.2023 10:30:00 CET | Pressmeddelande

Måndag 6 mars presenterar Uppsala kommun den första rapporten om hur arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet 2021–2030 löper på. Rapporten visar på utvecklingen i området baserat på intervjuer med boende i Gottsunda och statistik från ett antal olika indikatorer. Den lyfter fram pågående insatser och indikerar att kommunens långsiktigt arbete inom handlingsplanen ger effekt.

Uppsala får 16 miljoner kronor av EU för att ytterligare öka takten i klimatomställningen2.3.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Uppsala kommun har tillsammans med Uppsala vatten, Uppsalahem och STUNS fått 16 miljoner av EU:s satsning NetZeroCities. Pengarna går till två stora projekt som handlar om att aktivera en koldioxidbudget som visar kommunens klimatpåverkan och säkerställer att de åtgärder som genomförs är tillräckliga samt att aktivera cirkulära flöden för att minska utsläpp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum