Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress blir vaccinationslokal

Dela

Nu är det klart att Region Uppsala kommer att använda Uppsala Konsert & Kongress som vaccinationslokal från april till och med juli.

– UKK är en rymlig lokal som det är enkelt att ta sig till och som uppfyller våra högt ställda krav för att vaccinationerna ska kunna genomföras utan risk för smitta. Vi ser fram emot det här samarbetet, säger Elisabet Karlsten, som ansvarar för Region Uppsalas externa vaccinationslokaler.

Vaccinationer vägen till att mötas igen

På UKK är vi både stolta och glada över möjligheten att få bidra. Verksamheten har varit mycket begränsad eller helt stängd i drygt ett år. Nu kommer de stora och vackra lokalerna till nytta, till dess samhället kan öppna igen.

– Det är både självklart och viktigt för oss att göra det vi kan för att bidra till att minska smittspridning och ta samhället igenom den här krisen, säger Henrik Lillsjö, vd och konstnärlig ledare på UKK.

– Stora delar av vår personal har varit hemmajobbare och permitterade under en lång period. Verksamheten har varit mycket begränsad. Även om detta inte innebär att vi på något sätt återgår till vårt normala läge än på länge, ger det en känsla av mening att huset kan användas till detta viktiga ändamål.  Vaccineringarna blir ett ljus i tunneln och med det växer hoppet – och längtan – om att bjuda in publik och möten till UKK snart igen!

900 kvadratmeter vaccinationslokal

Det är i Sal D, den 900 kvm stora lokalen på entréplan i huset, som vaccineringarna kommer att ske. I salen, som normalt kan ta emot 750 sittande gäster och över 1300 stående, finns det alla möjligheter att hålla avstånd. Människor som kommer för att vaccineras kommer att gå in på ett ställe och ut på ett annat och på så vis kommer kontaktytorna minimeras.

Endast förbokade vaccinationer

Alla vaccinationer måste förbokas. Det kommer alltså inte att erbjudas någon drop-in. När UKK tas i bruk som vaccinationslokal i april pågår vaccineringen av gruppen 65 år och äldre, som kallas till en förbestämd tid och plats via brev. Det är nödvändigt för att kunna säkerställa att det inte bildas köer eller trängsel och att vaccin ges till de som behöver det mest.

– Fokus ligger naturligtvis på att vaccineringarna ska ske så snabbt och säkert som möjligt. Men vi ber alla vaccinerade att sitta ner och vänta en kvart efter att de fått sprutan, så att vi vet säkert att de mår bra, berättar Elisabet Karlsten vid Region Uppsala.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

Stort internationellt danskompani intar UKK8.12.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Batsheva Dance Company är ett av världens mest ansedda danskompanier. Med konstnärlig höjd och dansare i absolut världsklass har de rönt stora framgångar och bidragit till utvecklingen av den samtida danskonsten. Under en hel vecka i juni 2022 intar Batsheva Ensemble scenerna på UKK i Uppsala med två olika dansföreställningar, inklusive en heldag vigd åt de berömda Gaga-dansklasserna för allmänheten. Biljettsläpp torsdag 9 december kl. 10:00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum