Uppsala stadsteater

Uppsala stadsteater presenterar: "Nutella möter. En fabulös intervjuserie om vetenskapen" Urpremiär 13 april

Dela
Nutella, känd från duon Grace & Nutella, är en drag queen med många strängar på sin lyra. Graciöst rör hon rör sig sömlöst från klubbdrottning till värdinna och konferencier av yttersta toppklass. Men nu är det äntligen dags för Nutella att ta plats på Uppsala stadsteater! Med värme, humor och en gnutta allvar bjuder Nutella in forskare och författare att berätta om just deras specialämne. Först ut är Åsa Berggren, professor vid institutionen för ekologi, SLU.
Nutella. Foto: Maria Lilja
Nutella. Foto: Maria Lilja

Vi vill göra en varm och rolig intervjuserie på Intiman med intressanta ämnen som lockar publik. Det är väldigt kul att få lyfta in Drag i detta och ha Nutella som intervjuare i hopp om att göra intervjun ännu mer intressant och underhållande. Drag är en konstform och ett uttryck som är väldigt intressant att lyfta in på teatern och sätta i sammanhang som kanske känns oväntade för den breda publiken

Simon Rodriguez

Nutella, känd från duon Grace & Nutella, är en drag queen med många strängar på sin lyra. Graciöst rör hon rör sig sömlöst från klubbdrottning till värdinna och konferencier av yttersta toppklass. Hon har arrangerat nattklubbar, lett kulturfestivaler och inte minst varit en av konferenciererna på Sveriges största drag-festival Stockwig på Trädgården i Stockholm sommaren 2021.

Men nu är det äntligen dags för Nutella att ta plats på scenen här på Uppsala stadsteater! Med värme, humor och en gnutta allvar kommer Nutella bjuda in och intervjua forskare och författare att berätta om just deras specialämne.

Först ut är Åsa Berggren, professor vid institutionen för ekologi, SLU, som forskar om insekter som mat – vilka arter vi skulle kunna äta och hur de kan födas upp.

– Vi vet att vi inte kan fortsätta som i dag när det gäller matproduktion och markanvändning. Det är inte hållbart. Och när efterfrågan på protein ökar globalt kan massuppfödning av insekter komma att spela en viktig roll, berättade Åsa Berggren nyligen i en nyhet från SLU.

Av och med: Nutella aka Simon Rodriguez
Gäst den 13 april: Åsa Berggren, professor vid institutionen för ekologi, SLU

Simon Rodriguez har medverkat i en lång rad teateruppsättningar på Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen, Riksteatern och Cirkus Cirkör. Vi har även kunnat se Simon Rodriguez i filmer och tv-produktioner. På Uppsala stadsteater har Simon Ridriguez medverkat i Matrixen (2021), Svindlande Höjder (2021) och Kära Jelena (2022).

Nutella möter, en intervjuserie om utmaningar och möjligheter för framtiden, presenteras på Salong Intiman. Publiken sitter vid kafébord och får gärna ta med dryck eller något att äta under föreställningen från Teaterbaren. Baren öppnar en timme innan föreställningsstart.

Kommande datum & gäster: TBA

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nutella. Foto: Maria Lilja
Nutella. Foto: Maria Lilja
Ladda ned bild
Nutella. Foto: Maria Lilja
Nutella. Foto: Maria Lilja
Ladda ned bild
Åsa Berggren. Foto: Privat
Åsa Berggren. Foto: Privat
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Vi har också ett löfte: att beröra bortom föreställningen.

Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

Publika framgångar för Uppsala stadsteater24.5.2023 08:35:16 CEST | Pressmeddelande

Uppsala stadsteater har under spelåret 2022/2023 hittills presenterat närmare 600 evenemang, däribland ett stort antal urpremiärer, den största operasatsningen i teaterns historia, guidade visningar, och återkommande och nya program för unga. Publiksiffran – noterad före sommarens Scensommar i Gottsunda – uppgår till närmare 73 700 besökare varav drygt 16 500 var barn och unga. Det årligen återkommande programmet Scensommar i Gottsunda uppskattas attrahera ytterligare 4 000 besökare innan spelåret avrundas den 31 augusti.

Uppsala stadsteater presenterar ”Den fule”: En skruvad komedi om famlandet efter framgång och autenticitet. Premiär 15 september 2023.26.4.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den fule är en pjäs där jaget upplöses på identiteternas fria marknad. Här är inget autentiskt, inget är heligt och inget är hugget i sten. Inte ens ditt eget ansikte. I händerna på regissören Viktor Tjerneld blir Marius von Mayenburgs Den fule en skruvad absurd komedi i famlandet efter framgång, säljpotential och autenticitet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum