Apollo

Upptäck Grekland till fots – Apollo lanserar nya vandringsupplevelser i sommar

Dela

Apollo Sports, Nordens största arrangör av träningsresor, utvecklar erbjudandet av vandringsupplevelser med både nya destinationer, vandringsresor och vandringsleder. I sommar fokuserar researrangören på vandring framförallt i Grekland med dess otaliga leder över höga berg, över sanddyner, genom raviner och utmed kusterna.

- Vi ser att allt fler svenskar väljer promenad, power walk och vandring som träningsform och att vandra på semestern blir allt mer populärt. Hälsofördelarna med vandring är många. Vandring stärker kroppen, sänker stressnivå och blodtryck. Vi har erbjudit vandring i flera år men i sommar gör vi en ännu större satsning framför allt i Grekland, säger Daniel Giray, Nordisk sportchef Apollo.

Apollo har handplockat några av de mest natursköna vandringslederna i Grekland och arrangerar till sommaren flera vandringsresor med guide. Det grekiska landskapet passar utmärkt att upptäcka till fots, särskilt under för-och sensommaren. Se Apollo Sports träningskalender. För den som inte vill vandra i flera dagar utökas också utbudet med både endags- och halvdagsvandringar.

Grekland får de flesta att tänka på vita stränder och kristallblått vatten men det finns oerhört mycket mer att upleva. I exempelvis Epirus regionen i nordvästra Grekland ligger världens djupaste ravin, Vikos. Naturupplevelsen är makalös och slår det mesta. Jag hoppas att vårt vandringsprogram kommer att bidra till att fler upptäcker en sida av Grekland som för många hittills är okänd, säger Nina Hornewall, kommersiell direktör i Apollo. 

I sommar finns vandringsresor till bland annat Kreta och Epirusområdet och flera nya dagsutflyker på resmålen Limnos, Samos, Zakynthos, Kreta.

Läs mer om vandring i Grekland

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Nyhet! Apollo öppnar byn Plakias på Kreta – för familjer och Greklandsälskare25.2.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Sommaren 2021 lanserar Apollo ytterligare ett resmål på Kreta, byn Plakias på sydkusten vid Libyska havet. Plakias är småskaligt och charmigt och bjuder in till stora naturupplevelser; karga berg och djupa raviner kantade av olivlundar, lummiga pinjeskogar och ett azurblått hav. Här inviger Apollo också ett helt nybyggt hotell, Alegria, ett nytillskott i Apollos populära portfölj av familjehotell, Mondo Family.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum