Riksteatern

Urpremiär 15 september: Britt-Marie var här - en kärleksförklaring med Marianne Mörck i alla roller.

Dela
Britt-Marie, 63, har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat samhälle vid en väg där allt är nedlagt. Och hon är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och oorganiserade besticklådor får henne ur spel.
Fotograf: John Gripenholm
Fotograf: John Gripenholm

[image]

Foto: John Gripenholm

Det snällaste man kan säga om Borg är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Det blir en scen, den folkkära skådespelaren Marianne Mörck i alla roller och publik i två timmar. - Första akten är min mamma, andra akten är jag själv. Så blev våra liv. Jag hoppas att berättelsen om Britt-Marie får sjunka in och att den kan väcka frågan om man lever sitt liv eller någon annans liv. Det är aldrig försent för förändring, säger Marianne Mörck, skådespelare i Britt-Marie var här.

Britt-Marie var här är en hyllning till livet och kärleken. Pjäsen är skriven av Eva Dahlman utifrån Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman. -Exakt när jag läst sista meningen i Britt-Marie var här, såg jag att den här berättelsen vill jag flytta till teatern, och det måste vara Marianne Mörck som gör alla rollerna. Det var så självklart med Marianne, och det var också så självklart att hon skulle spela alla roller. Det fanns ingen tvekan hur det måste vara. Vilken tur att hon tackade ja, säger Eva Dahlman, regissör för Britt-Marie var här. Britt-Marie var här har urpremiär i Luleå den 15 september och turnerar sedan vidare till ett åttiotal orter i landet, under hösten 2021och även hösten 2022.

Medverkande Marianne Mörck

Konstnärligt team Dramatisering och regi: Eva Dahlman Textdramaturg: Eva-Maria Dahlin och Lisa Lindén Scenografi och kostym: Sven Haraldsson Ljusdesign: Peter Stockhaus Mask- och perukdesign: Ulrika Ritter

Turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/britt-marie-var-har/#section2

Kontakter

För mer information: Sofia Zouagui Press och PR ansvarig E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se Mob: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: John Gripenholm
Fotograf: John Gripenholm
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum