Riksteatern

Urpremiär: 21 september i Boden: Svansjön&jag turnerar runt landets skolor

Dela

Svansjön & jag bygger på skådespelaren Adam Stålhammars erfarenheter av att växa upp och vilja något annat än killarna i samma ålder. I hans fall att dansa. Pjäsen handlar om att våga stå emot grupptryck och gå sin egen väg. Om att få vara den man är, fullt ut.

illustration MattiasBroberg
illustration MattiasBroberg

[image]

- Jag hoppas att detta blir det största pepptalket eleverna kan få! Att jag kan inspirera de till att undersöka helt nya aktiviteter och intressen, eller att bara våga visa alla delar av sig själv. Att älska alla dem delarna. Det här är föreställningen jag tror att jag själv hade behövt se när jag var 11, säger Adam Stålhammar skådespelare och koreograf i Svansjön och jag.

Stålhammar tar med publiken i klassrummet på en känslomässig resa där hans egen berättelse vävs ihop med dans och delar ur historien från den klassiska baletten Svansjön.

- Det har varit underbart att tillsammans med ett fantastiskt team skapa ett litet allkonstverk som nu ska få dimpa ner på elevernas hemmaplan. Med teater, dans, musik, och förvandling med hjälp av kostym och mask berättas om längtan att nå utanför de givna ramarna, Daniel Goldmann, regissör för Svansjön&jag. Föreställningen tar publiken på en emotionell roadtrip där också helheten som människa upptäcks. Båda vad gäller uttrycket genom dans som sådan, men även bejakandet av feminina och manliga sidor hos en själv. Produktionen kommer att turnera landet runt med urpremiär i Boden den 21 september och sedan vidare till Kiruna, Vallentuna, Vännäs. Skellefteå, Sundsvall, Botkyrka, Leksand och Täby.

Medverkande Adam Stålhammar

Konstnärligt team Manus: Ninna Tersman Dramaturger: Ninna Tersman & Alexander Charlamov* Regi: Daniel Goldmann Koreografi: Adam Stålhammar Scenografi- och kostymdesign: Anna Dolata Maskdesign: Linda Gonçalves Ljuddesign: Robin af Ekenstam *Praktikant från Stockholms konstnärliga högskola ( SKH)

Turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/svansjon--jag/#section2

Kontakter

För mer information: Sofia Zouagui Press och PR ansvarig E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se Mob: 070-528 99 15

Bilder

illustration MattiasBroberg
illustration MattiasBroberg
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum