Urpremiär 24 september: De livrädda en föreställning om syskonskap, att vara rädd för mörkret och en diktator under sängen

- Jag vill genom att berätta om rädsla, som alla barn och vuxna kan känna igen sig i, även hitta en ingång till att berätta om att vara barn och ha erfarenheten av att behöva fly och vara rädd för diktatorer och krig. Eftersom många barn i världen och även i Sverige växer upp med den erfarenheten behöver det bli berättat. Men De livrädda handlar även om att vara syskon och ibland bli utelämnande till varandra för att hantera stora saker, säger Marall Nasiri, regissör. De livrädda kommer under hösten 2021 att turnera med Riksteatern över hela Sverige för att till våren 2022 spela på Unga Dramaten i Stockholm. - Rädsla är en känsla som vi börjar maskera och gömma redan som barn. Jag hoppas att förställningen under en kort stund kan vara en plats där den unga publiken kan få vara rädd, men också garva åt sin rädsla, i stället för att springa ifrån den. Men jag hoppas även att pjäsen kan bli en ny och mer mänsklig referens till hur barn och människor på flykt skildras i media, säger Marall Nasiri.
Hösten 2021 går den på turné med Riksteatern i hela Sverige utom Stockholms län. Våren 2022 spelar den på Unga Dramaten. Medverkande
Nina Rashid Kimiya Faghih
Konstnärligt team
Regi: Marall Nasiri Dramatiker: Talajeh Nasiri Dramaturg: Ninna Tersman Scenografi och kostym: Moa Möller Ljuddesign: Safoura Safavi Ljusdesign: Mira Svanberg Maskdesign: Anna Olofson
Producent
Riksteatern i samarbete med Unga Dramaten
För fler bilder besök Riksteaterns mediabank. https://mediabank.riksteatern.se/
Bilder


Om
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.
Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.
riksteatern.se
Följ Riksteatern
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Riksteatern
Unga vuxna i fokus vid Riksteaterns kongress 202329.5.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande
Riksteaterns unga nätverk ska bli en permanent del av Riksteatern och en garanti för scenkonst på de allra minsta scenerna ska finnas. Det beslutade hundratals scenkonstentusiaster från Norrbotten till Skåne som i helgen tog ställning om svensk scenkonsts framtid. I fokus för kongressen stod social, ekonomisk, ekologisk och kreativ hållbarhet när närmare 100 motioner avhandlades.
Riksteatern beslutar om scenkonstens framtid i Helsingborg22.5.2023 09:13:40 CEST | Pressmeddelande
Mellan 26–28 maj samlas närmare 500 scenkonstentusiaster från Sverige i Helsingborg för att fatta beslut om de kommande fyra åren. Emil Jensen inviger kongressen och kulturaktiviteter tar plats över staden.
Riksteatern och Aejlies i Tärnaby förbereder globalt residens för koreografer med urfolksperspektiv11.5.2023 10:58:21 CEST | Pressmeddelande
I ett nära samarbete vill Riksteatern och Aejlies, det samiska kulturcentret i Tärnaby, skapa en trygg plats för koreografisk utveckling med urfolksperspektiv. Redan i höst kan koreografer från världens alla hörn söka till ett nytt residens i det samiska fjällandskapet.
Den lilla människan möter de stora existentiella och politiska frågorna när Riksteatern fyller 90 år20.4.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande
I höst tar Riksteatern ett grepp om individens förhållande till samhället. Intima människoöden belyser teman som skuld, klass och kamp. Riksteatern fyller 90 år och från Ystad till Haparanda visas alltifrån varm komedi och storslagen cirkus till nyskrivet drama och klassiker på teckenspråk.
Finländsk eremit och ufoskådares levnadsberättelse blir till en filosofisk fredsmonolog12.4.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande
I Det lyckligaste är att vara lycklig tecknas en personlig bild av Elis Sinistö, som var en DIY-konstnär, mystiker och eremit. Han flyttade ut i skogen och byggde sig en egen värld av kojor och konst där han bodde i 50 år fram till sin död. Hans levnadshistoria har omvandlats till en filosofisk fredsmonolog som framförs av Taisto Reimaluoto i regi av Hanna Kirjavainen.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum