Riksteatern

Urpremiär 28 september: Koreografen Stina Nyberg har inspirerats av YouTube när hon är tillbaka med det nya rytmiska verket Lucky Numbers

Dela
Genom verket Lucky Numbers är koreografen Stina Nyberg tillbaka med en ny föreställning. Denna gång får publiken möta två dansare som rör sig till en inre känsla i en föreställd värld.
Fotograf: RES
Fotograf: RES

- Från början var det YouTube och alla de miljontals rörelsevideos som finns där som inspirerade mig till verket. Alla stilar, alla sporter, alla djur. Men sedan processen har satt igång har också dansarna själva varit en stor del i vilken riktning verket har tagit. Lite övergripande så fascineras jag av hur små förändringar i rörelser kan orsaka olika sorts uttryck och av att experimentera med gränserna mellan inre upplevelser och yttre bilder, säger koreografen Stina Nyberg.

Stina Nybergs nya verk för Riksteatern är skapat i nära relation med DJ:en och kompositören rRoxymore och framförs i ett rum skapat av Josefin Hinders i samarbete med textilkonstnären Anna Nordström som gjort YouTube-inspirerade lapptäcken. Lucky Numbers är en duett där dansarna, Lisa Janbell och Ama Kyei, skapar ett vibrerande rum samtidigt som de undersöker musiken i förhållande till varandra och publiken som omger dem.

- Min förhoppning är att publiken får en upplevelse av att både få en gåta och en present inom samma timme, säger Stina Nyberg.

Lucky Numbers har premiär 28 september i Tanum. Pressvisning är 23 september, 19:00, i Hallunda, Stockholm. För att höra Sina Nyberg berätta om sitt verk samt veta mer om Riksteaterns höstrepertoar lyssna på vår pressträff i podcastformat. HÄR (https://www.riksteatern.se/presstraff-2021/)

Dans: Lisa Janbell och Ama Kyei

Konstnärligt team

Koreografi: Stina Nyberg i samarbete med dansarna Musik: Hermione Frank aka rRoxymore Scenografi, ljus och kostymdesign: Josefin Hinders Textilkonst: Anna Nordström Maskör: Rebecca Afzelius Teknisk samordnare, scenmästare och turnéledare: Johan Rydén Ljud- och ljustekniker: Per Fritz Koreografisk rådgivning: Maryam Nikandish Workshops: Amelis Riquelme Nicoletti, Emma Rozgoni och Anna Ståhl Danscoachning: Mona Namér Dansare under research: Bambam Frost

För turnéplan se HÄR. (https://www.riksteatern.se/forestallningar/lucky-numbers/202109281900-94782G) För fler bilder besök Riksteaterns mediabank (https://mediabank.riksteatern.se/).

Kontakter

För mer information: Mireya Echeverría Quezada Press- och PR-ansvarig mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se Tel: 070-637 59 40

Bilder

Fotograf: RES
Fotograf: RES
Ladda ned bild
Lucky Numbers Fotograf: José Figueroa
Lucky Numbers Fotograf: José Figueroa
Ladda ned bild
Lucky Numbers Fotograf: José Figueroa
Lucky Numbers Fotograf: José Figueroa
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum