Riksteatern

Urpremiär Den svenska sonen – ett familjedrama om adoption

Dela

Jo är adopterad från Colombia och uppvuxen i en småstad i Sverige. Föreställningen utspelar sig runt middagsbordet i Jos barndomshem där familjehemligheterna hopar sig och uppgörelsen inte går att väja för. Manus och regi Joel Mauricio Isabel Ortiz.

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G

- Jag ville göra ett klassiskt familjedrama med mycket hjärta och smärta med komisk absurditet som berättar om adoption ur ett mer kritiskt perspektiv. Det handlar om drömmen om att skapa den äkta familjen och identiteten, en dröm som på en och samma gång kan vara förförisk men också våldsamt förödande, säger Joel Mauricio Isabel Ortiz.

På frågan om den är självbiografisk skrattar han och säger:

- Nej. Tack å lov. Haha. Men huvudpersonens längtan efter att komma hem - vad nu det är - är väl på sitt sätt självbiografisk.

Våren 2018 debuterade han som författare med sin kritikerrosade roman Sången om en son. Föreställningen Den svenska sonen blir Joels debut som dramatiker och regissör.

Riksteatern i samarbete med Unga Klara.

Urpremiär 6 mars i Klintehamn, därefter Riksteaterturné. I april spelar föreställningen på Folkets Hus, Bagarmossen i Stockholm.

Medverkande:

Eva Johansson Christopher Lehmann Carlos Romero Cruz Mats Blomgren

Konstnärligt team:

Manus och regi Joel Mauricio Isabel Ortiz Scenografi och kostymdesign Jenny Kronberg Musik Shida Shahabi Ljusdesign Johan Sundén Maskdesign Eva Rizell

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/densvenskasonen

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/den-svenska-sonen

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G
Ladda ned bild
Logga UK
Logga UK
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
Riksteatern



Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum