Riksteatern

Urpremiär Du har hela livet, habibi – om identitet, rasism och framtidstro

Dela

Cynthia, med rötter från Libanon, växer upp i innerstan, går på skolor där majoriteten är etniskt svenska och hennes familj bor i ett villaområde med en vit medelklass. Men trots denna assimilering så har Cynthia under hela sin uppväxt känt att det land hon är född och uppvuxen i inte tillhör henne. Du har hela livet, habibi handlar om mellanförskap, identitet och en tonårings försök att passa in. Manus och regi Chantale Hannouch.

Fotograf: Illustration Munira Yussuf
Fotograf: Illustration Munira Yussuf

Tänk att träffa sig själv om femton år? Eller sig själv för femton år sedan? Det osannolika scenariot blir verklighet för Cynthia när den yngre och den äldre versionen av henne träffar varandra i en annan dimension. I ett annat tidsrum försöker de återberätta historier från uppväxten, men de minns dem helt olika. Vad stämmer? Vems sanning gäller?

Chantale Hannouch har skapat föreställningen utifrån en idé hon fick i samband med att hon hade residens på Riksteatern. Hon ville leka med tanken att få träffa sitt yngre jag och även försöka förstå hur ens förflutna skapar den person man blir som vuxen. Du har hela livet, habibi är delvis baserad på Chantales egna erfarenheter under hennes uppväxt.

- Du har hela livet, habibi var något min mamma sa till mig när jag var 12 år gammal. Den meningen har levt med mig genom hela min uppväxt och har hjälpt mig att ha hopp om framtiden. En visshet om att allt kommer att bli bättre. Eftersom de orden hjälpte mig under min uppväxt så tänkte jag att det uttrycket är något som kanske kan ge andra ungdomar hopp och glöd att fortsätta kämpa på, hur jobbigt det än känns ibland, säger Chantale Hannouch.

Riksteatern i samarbete med Örebro Länsteater.

Urpremiär 3 mars i Örebro

Medverkande

Angelica Radvolt Isabella Touma Pettersson

Konstnärligt team

Manus och regi Chantale Hannouch Scenografi och kostym Erika Sjödin Ljuddesign Safoura Safavi Ljus Oscar Tuominen

Mask Anna Olofson

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/habibi

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/du-har-hela-livet-habibi

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Illustration Munira Yussuf
Fotograf: Illustration Munira Yussuf
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum