Riksteatern

Urpremiär Du har hela livet, habibi – om identitet, rasism och framtidstro

Dela
Cynthia, med rötter från Libanon, växer upp i innerstan, går på skolor där majoriteten är etniskt svenska och hennes familj bor i ett villaområde med en vit medelklass. Men trots denna assimilering så har Cynthia under hela sin uppväxt känt att det land hon är född och uppvuxen i inte tillhör henne. Du har hela livet, habibi handlar om mellanförskap, identitet och en tonårings försök att passa in. Manus och regi Chantale Hannouch.
Fotograf: Illustration Munira Yussuf
Fotograf: Illustration Munira Yussuf

Tänk att träffa sig själv om femton år? Eller sig själv för femton år sedan? Det osannolika scenariot blir verklighet för Cynthia när den yngre och den äldre versionen av henne träffar varandra i en annan dimension. I ett annat tidsrum försöker de återberätta historier från uppväxten, men de minns dem helt olika. Vad stämmer? Vems sanning gäller?

Chantale Hannouch har skapat föreställningen utifrån en idé hon fick i samband med att hon hade residens på Riksteatern. Hon ville leka med tanken att få träffa sitt yngre jag och även försöka förstå hur ens förflutna skapar den person man blir som vuxen. Du har hela livet, habibi är delvis baserad på Chantales egna erfarenheter under hennes uppväxt.

- Du har hela livet, habibi var något min mamma sa till mig när jag var 12 år gammal. Den meningen har levt med mig genom hela min uppväxt och har hjälpt mig att ha hopp om framtiden. En visshet om att allt kommer att bli bättre. Eftersom de orden hjälpte mig under min uppväxt så tänkte jag att det uttrycket är något som kanske kan ge andra ungdomar hopp och glöd att fortsätta kämpa på, hur jobbigt det än känns ibland, säger Chantale Hannouch.

Riksteatern i samarbete med Örebro Länsteater.

Urpremiär 3 mars i Örebro

Medverkande

Angelica Radvolt Isabella Touma Pettersson

Konstnärligt team

Manus och regi Chantale Hannouch Scenografi och kostym Erika Sjödin Ljuddesign Safoura Safavi Ljus Oscar Tuominen

Mask Anna Olofson

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/habibi

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/du-har-hela-livet-habibi

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Illustration Munira Yussuf
Fotograf: Illustration Munira Yussuf
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum