Riksteatern

Urpremiär för Blod, svett och tårar – ett filmiskt högstadiedrama

Dela
Blod svett och tårar är en high school-berättelse om vänskap, självförverkligande och passion. Föreställningen utspelar sig live på högstadieskolor runt om i Sverige och kombinerar effektivt teater och rörlig bild. Urpremiär den 15 oktober i Sandviken. Regi Lisa Färnström.
Fotograf: Paul Edwards
Fotograf: Paul Edwards

Hur är det att vara ung tjej, att upptäcka sin sexualitet och försöka passa in i en roll som man kanske aldrig har bett om? Blod, svett och tårar är en föreställning om vänskap och svek, om identitet, kärlek och drömmar.

- Blod, svett och tårar handlar om att välja mellan sin bästa vän och sin högsta dröm. Men också om förälskelse och samtycke. Om makt i intima relationer och vart gränsen går för ett övergrepp, säger Lisa Färnström, regissör.

Föreställningen befinner sig på tvären mellan teater och film. Publiken följer berättelsen omväxlande live från scen och via direktsänd video. Allting filmas, spelas, klipps och projiceras i realtid.

- Genom att släppa in filmmediet i teaterrummet vill jag vidga publikens upplevelse och göra plats för nya berättelser och uttryck. Vi gör hångelscener i ditt omklädningsrum, visar ensamheten utanför skåpen, bråk på skoltoaletten och ångesten i gymnastiksalen, säger Lisa Färnström.

Manus är skrivet av Robin N Spegel och för regi står Lisa Färnström som för Riksteatern tidigare regisserat hyllade Fäboland, Nationalparken samt Den svenska demokratins historia.

Premiär den 15 oktober i Sandviken

Medverkande

Dejmis Rustom Bustos Paula Sundberg Lisa Huyu Angelica Radvolt

Manus Robin N Spegel Regi Lisa Färnström Scenografi & kostymdesign Johanna Mårtensson Maskdesign Linda Gonçalves

Ljusdesign Dag Engström

Ljuddesign och komposition Christoffer Karlsson

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/blod-svett-och-tarar/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/blod-svett-och-tarar

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Fotograf: Paul Edwards
Fotograf: Paul Edwards
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum