Riksteatern

Urpremiär för Helheten – ett intimt och bombastiskt allkonstverk

Dela
Föreställningen Helheten i regi av Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin är en helhetsupplevelse med dans, teater och musik. Publiken bjuds in att ta del av funderingar kring begreppet helhet. Är det viktigt för en människa att känna sig hel, eller är det viktigare att vara en del?
Fotograf: Sören Vilks, Illustration: Alejandro Montero Bravo
Fotograf: Sören Vilks, Illustration: Alejandro Montero Bravo

Verket Helheten bygger på en rad dokumentära intervjuer med läkare, nunnor, lydiga och olydiga, nuckor, rektorer och mammor med flera. Idén till Helheten fick Tove Sahlin efter funderingar kring vad det egentligen innebär att leva. Vad betyder det att vara hel och trasig och vad jag vill bidra med som en del av samhället?

Tove Sahlin skapar Helheten tillsammans med delar av det konstnärliga teamet som också var med i det bejublade verket DNA- Dansa Nära Anhörig på Backa teater hösten 2018. På scen Maria Johansson Josephsson, sångerska och kompositör och de fyra artisterna David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Mårten Andersson och Ellen Söderhult.

- Jag hoppas att publiken börjar fundera på sin egen tillvaro, kanske berörs de av någon historia och kanske fastnar en refräng på hjärnan. Och förhoppningsvis får upplevelsen någon att knacka på dörren till sin granne en dag i november när man inte sett henne på några dagar, säger Tove Sahlin, koreograf och regissör.

Urpremiär i Umeå 10 oktober

Medverkande

Sångerska och kompositör Maria Johansson Josephsson Artister David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Ellen Söderhult, Mårten Andersson och Maria Johansson Josephsson Medverkande röster Edvin Edin Adolfsson, Henry Ascher, Leopold K Bojsenburg, syster Karin, Malin Lindroth, Sofia Jama Liban, Max, Marco Vega, Rickard Öh

Konstnärligt team

Idé, koreografi och regi Tove Sahlin Intervjuer, manus och konceptarbete Malin Holgersson Musik, arrangemang och sånginstudering Maria Johansson Josephsson Scenografi, ljusdesign och kostym Josefin Hinders Projektioner Nemo Stocklassa Hinders Kreativ mönsterkonstruktion Sara-Lovise Ewertson

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/helheten

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/helheten

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Sören Vilks, Illustration: Alejandro Montero Bravo
Fotograf: Sören Vilks, Illustration: Alejandro Montero Bravo
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum