Försäkringskassan

Utbetalningar till Humana riktas om till enskilda

Dela
Försäkringskassan har idag fattat beslut om att betala ut ersättning för assistans direkt till de assistansberättigade som anlitar företaget Humana Assistans AB – och inte som tidigare betala till företaget. Detta med anledning av att Inspektionen för vård och omsorg återkallat bolagets tillstånd att anordna bland annat assistans.

Försäkringskassan beslut innebär att myndigheten inte godkänner Humana Assistans AB som betalningsmottagare. Till grund för beslutet ligger de omständigheter som framkommit i IVO:s utredning.

Den enskildes rätt till assistans påverkas inte.Försäkringskassan kommer att kontakta alla berörda via brev.

Nyckelord

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Utan flerbarnstillägg skulle fler familjer ha låg ekonomisk standard21.3.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Flerbarnstillägget har störst påverkan på ekonomin för familjer med många barn. Det beror både på att flerbarnstillägget ökar med antalet barn i familjen och på att andelen familjer med låg ekonomisk standard är högre i familjer med många barn. Utan tillägget skulle antalet barn som lever i familjer med låg ekonomisk standard öka med drygt fyra procent. Det visar en ny analys från Försäkringskassan som publiceras idag.

Elstödet på plats – de första får pengar i dag23.2.2023 09:32:00 CET | Pressmeddelande

I dag har de första privatpersonerna i södra och mellersta Sverige fått sitt elstöd – allt går enligt plan. Elstödet betalas ut succesivt och den som anmält ett konto till Swedbanks kontoregister ska ha fått sina pengar senast den 7 mars. De som fortfarande inte har anmält konto bör göra det för att undvika en utbetalningsavi. Även Swedbanks kunder bör kontrollera att de finns i kontoregistret. Den som däremot får pension från Pensionsmyndigheten behöver inte göra någonting alls – elstödet kommer automatiskt. Utbetalningen syns antingen som ”insättning” eller ”elstöd” på kontoutdraget.

Hög inflationstakt försvagar socialförsäkringen7.2.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Flera av ersättningarna från socialförsäkringen har ett inbyggt skydd mot inflation, men eftersom uppräkningen av beloppen sker med eftersläpning försvagas skyddet med dagens höga inflationstakt. Det påverkar främst mottagare av ersättningar från socialförsäkringen som har mindre ekonomiska marginaler, hög försörjningsbörda och små möjligheter att påverka sin inkomst. Det visar en ny analys som Försäkringskassan släpper idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum