Solna Stad

Utegym, padeltennis och stadsodling på ny mötesplats i Bagartorp

Dela

Stadsdelen Bagartorp ska utvecklas med nya bostäder, upprustade stråk och entrétorg till Ulriksdals pendeltågsstation. Innan nästa etapp påbörjas öppnar nu en tillfällig mötesplats för aktiviteter som utegym, padeltennis och stadsodling i området.

Bagartorp är ett av stadens prioriterade utvecklingsområden och kommer successivt att utvecklas till en mer sammanhållen och levande stadsdel. Framöver kommer nya bostäder, nytt entrétorg till Ulriksdals pendeltågsstation samt lokaler för handel och service att realiseras. Redan nu står Bagartorps nya, tillfälliga mötesplats klar och erbjuder en mängd aktivitetsmöjligheter till såväl boende som besökare.

– Genom den tillfälliga mötesplatsen i Bagartorp skapar vi en trygg och trivsam plats med aktiviteter och upplevelser för både boende och besökare, medan vi förbereder för nästa etapp i utvecklingen av stadsdelen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Aktiviteter och rekreation i trygg miljö

Den 12 december 2018 öppnar Bagartorps nya mötesplats i sin helhet för allmänheten. På plats finns bland annat en multisportplan, ett omfattande utegym, en padelplan, picknickbord och odlingslådor. Mötesplatsen är en tillfällig yta för aktiviteter och rekreation innan nästa steg tas i utvecklingen av området med till exempel bostäder och entrétorg.

Den tillfälliga mötesplatsen innehåller:

  • Padelplan
  • Multisportplan
  • Bouleplaner
  • Ett omfattande utegym
  • Lekplats
  • Spontanscen
  • Bänkar och bord för picknick
  • Odlingslådor
  • Ny belysning

Bagartorp knyts samman med Järvastaden och Nya Ulriksdal

Den planerade satsningen på Bagartorps centrum innebär nya bostadskvarter med cirka 300 lägenheter, ny förskola och lokaler för handel och service. Gångstråket mellan Bagartorp och Ulriksdals pendeltågsstation ska upprustas och entrétorget vid stationen ska byggas om. Planerna är en del i stadens mål att knyta samman de tre stadsdelarna Bagartorp, Järvastaden och Nya Ulriksdal.

Bilder

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum