Svenska Ishockeyförbundet

Utredning klar – inga misstankar om matchfixning i matchen mellan Björklöven och Mora

Dela

Svenska Ishockeyförbundet har de senaste dagarna arbetat intensivt med att samla in information om misstänkt matchfixning i matchen mellan Björklöven – Mora. Inga misstankar om matchfixning i matchen kvarstår.

Utredningen som genomförts gäller misstankar om matchfixning i matchen mellan Björklöven – Mora som spelades den 14 december. Under gårdagskvällen tog Svenska Ishockeyförbundet del av det sista efterfrågade materialet och utredningen visar att ett misstag hos ett spelbolag påverkat odds och oddsrörelser under matchen. Utifrån den insamlade informationen kvarstår inga misstankar mot varken Björklöven, Mora eller övriga inblandade i matchen och Svenska Ishockeyförbundet avslutar därför utredningen.

- Svenska Ishockeyförbundet och personalen som arbetat med ärendet och utredningen har gjort ett gediget och grundligt arbete i samarbete med alla aktörer. Utredningen konstaterar att händelsen grundar sig i ett mänskligt misstag och det känns tillfredsställande att vi inte hittat några indikationer på matchfixning. Även om hockeyn i stort varit förskonad från matchfixning är det här en påminnelse om att vi hela tiden måste arbeta för att ha en beredskap i frågan som är ett av de största hoten mot idrotten, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.

- Vi är tacksamma för det samarbete som genomförts under utredningen. Alla inblandade har tagit sig tid att samla in så mycket information som möjligt för att fatta kloka beslut och det känns skönt att vi nu kan stänga utredningen utan vidare misstankar, säger Abbe Törsleff, Svenska Ishockeyförbundets säkerhetschef.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum