Åklagarmyndigheten

Utredning om sexualbrott läggs ned

Dela

Utredningen om misstänkt sexualbrott i samband med inspelning av Paradise Hotel läggs ned, eftersom det inte går att bevisa brott. Åklagaren är tillgänglig för media.

Våren 2021 kom anmälningar in om att två kvinnor blivit utsatta för sexualbrott i samband med inspelningen av tv-programmet Paradise Hotel. En förundersökning inleddes och en man kom att misstänkas. Gärningarna rubricerades som våldtäkt och sexuellt ofredande.

– Nu har alla förhör med de inblandade personerna hållits och min bedömning är att jag inte kan bevisa att brott har begåtts. Bevisningen är inte tillräckligt stark för att styrka brott, förundersökningen läggs därför ned, säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin som varit förundersökningsledare.

Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM 59504-21.

Kontakt

Kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin, 010-562 60 84, är tillgänglig för telefonintervjuer i dag klockan 16-17.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum