Åklagarmyndigheten

Utredning om sprängdåd på Östermalm i januari läggs ner

Dela

Åklagare på City åklagarkammare i Stockholm har i dag beslutat lägga ner förundersökningen om allmänfarlig ödeläggelse i samband med en sprängning vid ett hus på Östermalm den 13 januari i år.

- Alla utredningsåtgärder i form av tekniska undersökningar, hantering av tips och förhör som har varit möjliga att vidta i utredningen har genomförts men utan att få ihop tillräckliga bevis för att väcka åtal mot någon för det här brottet.

- Jag gör nu bedömningen att vi inte kommer längre i utredningen och har därför beslutat lägga ner förundersökningen, säger kammaråklagare Frida Rylander.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 994-20.

Åklagaren har inga ytterligare kommentarer att lämna i ärendet. Vänligen respektera detta.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum