Trafikverket

Utredningen om en fast HH-förbindelse klar

Dela

Trafikverket har tillsammans med danska Vejdirektoratet och Transport, Bygge- och Boligstyrelsen utrett möjligheterna för en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör. Utredningen är nu klar och media välkomnas till en presentation av den förberedande studien.

Uppdraget delades ut av den svenska och den danska regeringen och ska fungera som en grund för fortsatt dialog och eventuella politiska beslut om en fortsatt, fördjupad utredning av en fast förbindelse mellan Helsingör och Helsingborg.

Analysen medfinansieras av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerak.

I och med överlämningen till den svenska och den danska regeringen håller Trafikverket tillsammans med Vejdirektoratet en digital presentation av innehållet och vad analysen visar.

Tid: Torsdagen den 28 januari, 13.30

Plats: Teams

Anmälan görs senast onsdagen den 27 januari klockan 13.00 till sara.a.lindstrom@trafikverket.se. Länk till mötet skickas ut samma dag som presentationen hålls. 

Det kommer inte att hållas någon frågestund i samband med presentationen, önskas en separat intervju med Trafikverkets representanter meddela detta i anmälan.

Läs med om projektet: https://www.trafikverket.se/nara-dig/skane/vi-bygger-och-forbattrar/fast-forbindelse-mellan-helsingor-och-helsingborg/

Kontakter

Sara Lindström, mediekommunikatör Trafikverket, 070-7247598

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum