Åklagarmyndigheten

Utredningen om uppmärksammat sexköp i Stockholm fortsätter

Dela

Förundersökningen om ett uppmärksammat fall av köp av sexuell tjänst och misstänkt oaktsam våldtäkt i Stockholm den 14 maj har i dag den 25 maj överlämnats till Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Överlämningen av förundersökningen sker efter att det i fredags framkommit vissa kopplingar till ett ärende om misstänkt människohandel kring den lokal på Östermalm där polisen tidigare har gjort ett tillslag.

Åklagarmyndigheten kan i dagsläget inte ge någon information om vad dessa kopplingar innebär. Eftersom Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet handlägger och utreder alla ärenden om misstänkt människohandel överflyttas förundersökningen dit.

Förundersökningsledare är kammaråklagare Paulina Brandberg. Hon tar även över utredningen om köp av sexuell tjänst och misstänkt oaktsam våldtäkt.

Under helgen frihetsberövades två personer misstänkta för människohandel och grovt koppleri. De misstänkta har begärts häktade vid Stockholms tingsrätt. Tid för häktningsförhandlingarna är i dag den 25 maj kl. 15.30 och 16.

Tingsrättens målnummer: B 8174-20.

När ny information finns kommer den att lämnas i ett nytt pressmeddelande.

Kontakt

Kammaråklagare Paulina Brandberg är tillgänglig för media i dag 25 maj kl. 10.30-12 och 14-17, 010-562 62 26.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum