Vänsterpartiet Region Stockholm

V: Beslutet om tågvärdarna är ett stort misstag

Dela
Vänsterpartiets förslag om att rädda tågvärdarna på Stockholms pendeltåg fick inte gehör på onsdagens trafiknämnd. – Efter de senaste veckornas kaos i trafiken är det uppenbart att beslutet är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionstyret det, konstaterar Anna Sehlin (V).
"Vi kommer alltid stå på personalens och på resenärernas sida", säger Anna Sehlin (V).
"Vi kommer alltid stå på personalens och på resenärernas sida", säger Anna Sehlin (V).

På onsdagen hade trafiknämnden i Region Stockholm möte och ärendet om tågvärdarna på pendeltågen var uppe för beslut. Regionens styre ville, som kompensation för borttagna tågvärdar, tillföra sex heltidstjänster för att stärka kundservice och säkerhet under en begränsad övergångsperiod.

Vänsterpartiet lade ett eget förslag om att helt stoppa avvecklingen av tågvärdarna. Förslaget gick inte igenom då både styret och de borgerliga partierna röstade nej.

– Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, konstaterar Anna Sehlin (V).

Under de senaste veckorna har protesterna från personalen på pendeltågen varit omfattande. Lokförare har sjukskrivit sig för att de inte vågar köra tågen utan tågvärd ombord, vilket har lett till personalbrist och kaos i pendeltågstrafiken. Fackföreningarna har uppvaktat politiker, anordnat öppna möten och demonstrationer för kravet att tågvärden behövs på pendeltåget för säkerhetens skull. De har inte fått gehör för sina krav.

– Vi kommer alltid stå på personalens och på resenärernas sida. Vi kan inte acceptera ekonomiska besparingar som går ut över säkerheten på det här viset, säger Anna Sehlin (V), oppositionsregionråd i Region Stockholm.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

"Vi kommer alltid stå på personalens och på resenärernas sida", säger Anna Sehlin (V).
"Vi kommer alltid stå på personalens och på resenärernas sida", säger Anna Sehlin (V).
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmFölj Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

Mittenkoalitionen och Vänsterpartiet presenterar omställningsplan för vårdval8.6.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Mittenkoalitionen och Vänsterpartiet presenterar i dag en omställningsplan för vårdvalen inom Region Stockholm. Genomlysningen som planen baseras på visar att de flesta vårdval inte behöver förändras. Samtidigt belyser den att vissa vårdval inte fungerar, och därför föreslås dessa att åtgärdas, antingen genom förändringar inom vårdvalen, genom upphandling eller genom att Region Stockholm driver vården i egen regi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum