Region Örebro län

Vaccinationsmottagningen i Örebro flyttar till Conventum Arena

Dela

Vaccinationsmottagningen på Fredsgatan i Örebro flyttar till Conventum Arena. Detta sker samtidigt som intervallet mellan dos två och tre ändras till fem månader.

- Vi behöver nu öka kapaciteten för vaccination mot coivd-19 i Örebro.Vi flyttar vaccinationsmottagningen till Conventum Arena för att kunna ta emot alla som nu kan ta en tredje dos, säger Eva Slätmo, ordförande i styrgruppen för vaccinationer i Region Örebro län.

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändrar Region Örebro län dosintervallet mellan dos två och dos tre av vaccinet mot covid-19 till fem månader för alla över 18 år. Det innebär att alla som fyllt 18 år, och där det gått minst fem månader sedan dos två, från och med nu kan boka in sin tredje dos.

Vaccinationsmottagningen på Conventum Arena öppnar för vaccination på måndag den 24 januari. Sista vaccinationen på Fredsgatan 27 sker fredagen den 21 januari och sedan går flyttlasset under helgen.

- Vi vill uppmana alla att fullfölja sin vaccination med en andra och tredje dos och om man ännu inte vaccinerat sig – att göra det så snart som möjligt, säger Eva Slätmo.

Bokningar för vaccination som är gjorda på Fredsgatan från den 24 januari och framåt kommer automatiskt att överföras till Conventum. Samma dag och tid gäller.

Vaccinationer sker på vissa vårdcentraler

För att underlätta vaccinationen i hela länet kommer även vaccination att ske på vissa vårdcentraler, främst där det är långt till en vaccinationsmottagning. Just nu finns tider att boka på vårdcentralerna i Askersund, Hällefors, Kopparberg och Laxå, bokning sker på 1177.se eller via telefon. Den som tar sin första dos kan också välja att komma på drop-in.

Vaccination av barn 5-11 år inom särskilda grupper

Från och med nästa vecka kommer barn med specifika riskfaktorer att bjudas in till vaccination mot covid-19. Vaccinationen sker på Barn- och ungdomsmottagningen på USÖ. Sammanlagt berörs 60-70 barn i Örebro län.  

Kontakt

Erik Fredholm, apotekare – kontakt för frågor om vaccination av barn
Telefon: 019-6026774
Mejl: erik.fredholm@regionorebrolan.se

Eva Slätmo, ordförande styrgruppen för vaccinationer i Region Örebro län - kontakt för frågor om lokaler och dosintervall.
Telefon: 070-8168400
Mejl: eva.slatmo@regionorebrolan.se

 

Kontakter

Bilder

Eva Slätmo. Foto: Region Örebro län
Eva Slätmo. Foto: Region Örebro län
Ladda ned bild
Erik Fredholm. Foto: Region Örebro län
Erik Fredholm. Foto: Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum