Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Välj mellan olika blompaket till graven!

Dela
Du som önskar hjälp med gravskötsel kan beställa detta från Kyrkogårdsförvaltningen. Under oktober får du som är gravrättsinnehavare, och sedan tidigare har beställt tjänsterna gravskötsel och plantering, ett erbjudande per post inför nästa år. Nytt är att du nu får välja mellan färdiga blompaket.

En välvårdad kyrkogård är för många en plats som ger ro och tillfälle för eftertanke. Här delas ansvaret för skötseln mellan kyrkogårdsförvaltningen och den som är gravrättsinnehavare.

– Kyrkogårdsförvaltningen sköter helheten, men det är den som är ombud eller innehavare som ansvarar för själva graven, berättar Anna Sohlberg, samordnare på Kyrkogårdsförvaltningen i Västerås.

Den som vill ha hjälp med att vårda gravplatsen kan beställa detta från Kyrkogårdsförvaltningen, och under oktober får de cirka 8 000 gravrättsinnehavare som sedan tidigare har beställt tjänsterna gravskötsel och plantering ett erbjudande per post inför nästa år. En nyhet är att man från och med 2022 väljer mellan färdiga blompaket i storlekarna liten, mellan och stor.

– Blompaketen är utvalda av våra experter och innehåller växter som kommer att trivas bra på just din gravplats. Här har man till exempel tagit hänsyn till solläge och skugga, berättar Anna.

Den som önskar hjälp behöver göra en beställning där man talar om vilka tjänster man vill ha hjälp med. Beställningsformulär med aktuella priser skickas tillsammans med erbjudandet, samt ett frankerat svarskuvert.

– Saknar du hjälp med gravskötsel och plantering idag och vill ha det kan vi självklart också hjälpa till med det. Då är det bara att ringa oss på Kyrkogårdsförvaltningen, säger Anna.

Kontakt:
Kyrkogårdsförvaltningen i Västerås: 021-81 40 00
www.svenskakyrkan.se/vasteras/valj-mellan-olika-blompaket

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Nära Gustaf Norén när Mikaeli Möter24.10.2022 09:11:03 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 12 november kl 19 kickar en av höstens närmaste kvällar igång. Det är i Mikaelikyrkan på Hammarby, som ett unikt samtal äger rum, under konceptet Mikaeli Möter. Maria Agstam Häggkvist, präst, leder samtalet med en av Sveriges mest älskade och omtalade musiker - numer även kyrkopolitiker - Gustaf Norén. Samtalet ramas in av Gustafs favoritmusik, så mycket bättre än du nånsin hört den. Café Mika håller öppet under kvällen. Evenemanget är kostnadsfritt.

Oersättligt sockenbudstyg återlämnas till Skultuna kyrka den 2 oktober27.9.2022 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Våra kyrkor, kyrkogårdar och inte minst kyrkornas konstföremål är en stor och viktig del av vårt kulturarv. Ett sådant oersättligt föremål, ett sockenbudstyg tillverkat i Arboga som ägts av Skultuna kyrka sedan 1753, återvänder nu hem efter att ha varit försvunnet i 35 år. Välkommen att delta i en återlämningsceremoni och hör den spännande historien i Skultuna kyrka kl. 11 den 2 oktober. Ceremonin genomförs som en del av ordinarie gudstjänst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum