Stockholms stad

Välkommen tillbaka till kulturen

Dela

Välkommen tillbaka till Kungsträdgården som äntligen efter 1,5 år återigen kan bjuda in stockholmarna till kulturupplevelser i parken. Det firas med två stora evenemang den 2 och 9 oktober.

I takt med att Coronarestriktionerna lyfts den 29 september, fylls gator och torg återigen av spektakulära kulturupplevelser, scener öppnas upp för underhållning och utställningar avlöser varandra. Två stora evenemang i Kungsträdgården där artister som Myra Granberg, Stephen Simmonds, Lisa Nilsson, Imenella med flera välkomnar stockholmarna tillbaka till kulturen och Kungsträdgårdens stora scen.

–  Det känns fantastiskt att äntligen kunna välkomna stockholmarna tillbaka till staden och kulturen. Vi har arbetat intensivt med att återstarta Stockholms kulturliv och det är roligt att nu kunna genomföra två större evenemang på en så pass viktig kulturarena som Kungsträdgården är. Genom att näringslivet, fastighetsägare och det fria kulturlivet går samman får allmänheten ta del av kulturupplevelser igen samtidigt som kulturbranschen får en välbehövlig skjuts framåt, säger Jonas Naddebo (C), kultur-och stadsmiljöborgarråd.

Bakom initiativet står Stockholms stad som under pandemin lät undersöka hur kulturen och alla aktörer påverkats av Pandemin. Nu vill staden stötta de som väljer att starta upp i takt med att restriktionerna släpper. Stödet består bland annat av en omfattande kampanj med ett flertal spektakulära kulturella inslag som välkomnar publiken tillbaka till kulturen. Hela satsningen görs i nära samarbete mellan evenemangsavdelningen och kulturbranschen. Alla arrangörer välkomnas att medverka till att återigen befästa sitt rika utbud av kultur till publiken.

–  Stockholms invånare kommer mötas av ett flertal spektakulära händelser. Det kommer att bli en höst och vinter då kulturen återigen fyller våra dagar med glädje, energi och inspiration säger Jonas Naddebo (C), kultur-och stadsmiljöborgarråd.

Kom närmare musiken och artisterna på stora scenen i Kungsträdgården den 2 och 9 oktober, med start klockan 16.00

Nyckelord

Kontakter

För mer information om artisterna, speltider, samt bokning av intervjuer vänligen kontakta; Nadya Gruner Presskontakt : 076-167 08 08 nadya.gruner@extern.stockholm.se

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kungsträdgården är Stockholms mest centrala park och är öppen för alla året runt. Under året sker mer än 200 evenemang i form av alltifrån festivaler till skridskoåkning och mängder av sport- och kulturaktiviteter.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Den stora tegelgasklockan i Norra Djurgårdsstaden omvandlas till ny scen14.10.2021 07:38:20 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stads kommunfullmäktige tar beslut den 18 oktober om genomförande av scen i tegelgasklockan. Stockholm stad genom exploateringskontoret kommer att äga och förvalta gasklockan och scenen som ska byggas i klockan. PopHouse Entertainment Group är aktören som kommer att hyra in sig i gasklockan och kommer att driva den kommande scenverksamheten. PopHouse, som också äger och driver scenverksamheten på bl a Cirkus på Djurgården

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum