Vänsterpartiet

Vänsterpartiet får två platser i SKL:s styrelse

Dela

Vänsterpartisterna Emil Broberg, region Östergötland, och Ida Legnemark, Borås stad, har valts in som ordinarie ledamöter i SKL:s, styrelse. Det bestämdes under SKL:s valkongress i Stockholm idag.

Under den förra mandatperioden styrdes Sveriges- kommuner och landsting, SKL, av Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Nu får SKL ett borgerligt styre. Emil Broberg, som återvaldes till styrelsen och tidigare tredje vice ordförande i SKL, tror att det blir viktigt att Vänsterpartiet flyttar fram sina positioner och försöker påverka politiken i rätt riktning.

- Därför känns det bra att vi har ett starkare vänsterparti i ryggen. Nu får vi försöka skapa de bästa förutsättningarna för att vi ska kunna stödja och hjälpa de vänsterpartister som finns i kommuner och landsting, säger han.

Ida Legnemark, som tidigare varit ersättare i styrelsen och som nu blir ordinarie ledamot, säger att i och med det borgerliga styret så blir det ännu viktigare att Vänsterpartiet driver de feministiska frågorna inom SKL.

- Vi måste fortsätta att vara den tydliga rösten för jämlikhet och jämställdhet.

Under valkongressen valdes även Brittis Benzler, region Gotland, in som ersättare i SKL:s styrelse.

Kontakter

Vänsterpartiets presstjänst:
070-620 00 64
(Obs går ej att skicka sms)

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

Vänsterpartiet begär aktuell debatt om Arbetsförmedlingen28.3.2019 16:47:30 CETPressmeddelande

Med anledning av det allvarliga läget för Arbetsförmedlingen, med stora neddragningar och omfattande kontorsnedläggningar, begär Vänsterpartiet att en aktuell debatt hålls i riksdagen snarast möjligt. - Vi är mycket oroade över regeringens oklara agerande när det gäller Arbetsförmedlingen och nu kräver vi att ansvariga statsråd faktiskt redogör för hur de ser på framtidens arbetsförmedling och om de har några lösningar, säger Ali Esbati, arbetsmarknadspolitisk talesperson i Vänsterpartiet. Arbetsförmedlingen står inför mycket stora förändringar. Under våren 2019 har myndigheten varslat 4 500 anställda och aviserat att ett stort antal lokala kontor ska läggas ned. Idag meddelade myndigheten vilka orter som berörs av nedläggningarna. Förändringarna är ett resultat av Moderaternas och Kristdemokraternas budget som röstades igenom i riksdagen i december. Den därefter tillträdda regeringen har dock inte klargjort hur denna väldiga omvandling ska kunna genomföras på ett rimligt och ansvarsfu

Trafikutskottets ordförande om Klimatpolitiska Rådets varningar: Nu måste Sverige sluta subventionera fossilindustrin21.3.2019 11:41:46 CETPressmeddelande

Årets rapport från Klimatpolitiska Rådet pekar ut mycket stora brister i transportsektorn och ställer krav på kraftfulla politiska åtgärder under mandatperioden för att få ner utsläppen. - Det är hög tid att planera för hållbara samhällen, där vi ser till att snabba på utvecklingen mot eldrivna vägtransporter och satsar betydligt mer på kollektivtrafik, gång och cykel, säger Jens Holm (V), ordförande i Trafikutskottet. Rådet presenterar tio rekommendationer till regeringen för att uppnå fossilfria transporter, bland annat stoppdatum för användning av fossila drivmedel, snabbare elektrifiering av vägtransporter i hela Sverige och att bilkörning generellt måste sluta subventioneras genom förmånsbeskattning och reseavdrag. - Jag är förvånad och besviken över att det händer så lite från regeringen. Vi behöver snarast få fram en infrastrukturplan som utgår från våra klimatmål. Det är också hög tid för ett nytt klimatsmart reseavdrag med regional rättvisa för dem som saknar alternativ till b

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum