Vänsterpartiet Skåne

Vänsterpartiet i Skåne går till val på kortare arbetstid, fler vårdplatser och en tillgänglig, enkel och billig kollektivtrafik

Dela

I veckan släppte Vänsterpartiet i Skåne sitt regionpolitiska program för åren 2018-2020. I programmet ryms Vänsterpartiets politik för ett mer jämlikt Skåne - och för en region som inför 30 timmars arbetsvecka, öppnar upp och utökar antalet vårdplatser och arbetar för fri kollektivtrafik för barn, unga och pensionärer.

Vänsterpartiet föreslår bland annat att regionen inför 30 timmars arbetsvecka på tio avdelningar om året. Det är en reform för framtiden.

- Vi går till val på en jämlik sjukvård för alla, då behövs stora satsningar på personalen. Idag är trycket på de anställda enormt vilket syns i personalbrist och höga sjukskrivningstal. Kortare arbetstid med bibehållen lön är framtiden! säger Sara Svensson, gruppledare för Vänsterpartiet i Skåne.

- För att skapa ett jämlikt Skåne behöver vi storsatsa på att bygga ihop regionen med kollektivtrafik. Alla ska kunna ha råd att resa billigt och hållbart. Vi vill också att kulturupplevelser ska vara tillgänliga att ta sig till var man än bor och att Skåne som region satsar på en framtid som är långsiktig och hållbar för både människa och miljö, avslutar hon.

För listorna över kandidater som vill driva på för ett jämlikt Skåne från din ort, kika in här!

Hela programmet finns att läsa som kortversion efter ämne och i sin helhet här.

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

 

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Beslut om utebliven finansiering för Skånes folkhögskolor – Vänsterpartiet i Skåne kritiska till minskad satsning på folkbildning31.1.2019 15:01:28Pressmeddelande

Dagens beslut i Regionala Utvecklingsnämnden går tillbaka till tidigare beslut på riksnivå. Under 2018 fattade den dåvarande regeringen beslut om en satsning på utökade folkhögskoleplatser med tio miljoner extra. Alliansens budget på räcker inte till för att täcka de platser som öppnats upp med den gamla satsningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum