Vänsterpartiet

Vänsterpartiet lyfts av längtan efter ett samhälle för alla

Dela

Idag har Vänsterpartiet presenterat sin valprofil. Det samtidigt som Vänsterpartiet går starkt in i valrörelsens viktiga slutskede. Sommarens samtliga opinionsmätningar visar siffror upp mot och över 10 procent och partiet har det högsta medlemstalet på 50 år.
– Folk vet vad Vänsterpartiet står för och det är en del av vår succé. Vi lyfts av en våg av politiskt intresse från framförallt unga människor som vill vända den här kräftgången i samhället som bara gynnar ett litet fåtal. Vi är en tydlig kontrast till andra partiers uppgivenhet och ointresse inför de ekonomiska klyftorna, säger Aron Etzler, Vänsterpartiets partisekreterare. 

Vänsterpartiet går till val på ett samhälle för alla, inte bara några få. Det handlar om att bygga ett samhälle där alla får del av samhällets framgångar och där rikedomarna inte bara samlas hos en liten elit.

Under mandatperioden har Vänsterpartiet i budgetförhandlingar med regeringen lyckats få igenom fler än 80 reformer för ökad jämlikhet och bättre välfärd, och samtidigt hållit fast vid tydlig opposition.

- Det är exceptionellt att ett parti som inte självt sitter i regeringen både fått igenom viktiga reformer som de tio årliga miljarderna till välfärden, CSN-lån till körkort, avgiftsfria vårdbesök för äldre, gratis medicin för barn och glasögonbidrag för barn och unga. Samtidigt som vi inte gör någon hemlighet av att vi varit i skarp konflikt med regeringen för att de vägrat höja skatterna för de förmögna och de stora företagen, säger Aron Etzler.

-  Vänsterpartiet känner stark tillförsikt inför det här valet, och det beror på den kontakt med väljarna vi har och att vi känner att många tror på oss och behöver vår politik, säger Aron Etzler.

För mer information

Vänsterpartiets presstjänst
070-620 00 64

Vänsterpartiets valfilm
Fler videor

Bilder

Länkar

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

Vänsterpartiet: Den misslyckade LSS-utredningen måste göras om10.1.2019 16:02Pressmeddelande

Den LSS-utredning som presenteras idag är ett misslyckande som inte respekterar lagens intentioner. För Vänsterpartiet är det en självklarhet att alla människor ska kunna leva fullvärdiga liv. Vi kommer att agera för att utredningen nu läggs i papperskorgen och att de lagändringar som behövs för att säkra människors lika värde kommer till stånd. Vi kommer att ta ett utskottsinitiativ för att tillsätta en ny snabbutredning och kräva att frågan tas upp i en aktuell politisk debatt i riksdagen. - Personlig assistans har förbättrat livskvaliteten enormt för många och är en av de viktigaste jämlikhetsreformerna i Sveriges historia. Vi kommer aldrig att acceptera något annat än att lagens grundintention erkänns, med fokus på lika rätt och full delaktighet i samhället för alla dem som behöver assistans, säger Maj Karlsson, socialpolitisk talesperson i Vänsterpartiet. Cirka 2000 människor har fått assistansen indragen under de senaste åren, men den aktuella LSS-utredningen har ingen lösning på

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum