Vänsterpartiet

Vänsterpartiet lyfts av längtan efter ett samhälle för alla

Dela

Idag har Vänsterpartiet presenterat sin valprofil. Det samtidigt som Vänsterpartiet går starkt in i valrörelsens viktiga slutskede. Sommarens samtliga opinionsmätningar visar siffror upp mot och över 10 procent och partiet har det högsta medlemstalet på 50 år.
– Folk vet vad Vänsterpartiet står för och det är en del av vår succé. Vi lyfts av en våg av politiskt intresse från framförallt unga människor som vill vända den här kräftgången i samhället som bara gynnar ett litet fåtal. Vi är en tydlig kontrast till andra partiers uppgivenhet och ointresse inför de ekonomiska klyftorna, säger Aron Etzler, Vänsterpartiets partisekreterare. 

Vänsterpartiet går till val på ett samhälle för alla, inte bara några få. Det handlar om att bygga ett samhälle där alla får del av samhällets framgångar och där rikedomarna inte bara samlas hos en liten elit.

Under mandatperioden har Vänsterpartiet i budgetförhandlingar med regeringen lyckats få igenom fler än 80 reformer för ökad jämlikhet och bättre välfärd, och samtidigt hållit fast vid tydlig opposition.

- Det är exceptionellt att ett parti som inte självt sitter i regeringen både fått igenom viktiga reformer som de tio årliga miljarderna till välfärden, CSN-lån till körkort, avgiftsfria vårdbesök för äldre, gratis medicin för barn och glasögonbidrag för barn och unga. Samtidigt som vi inte gör någon hemlighet av att vi varit i skarp konflikt med regeringen för att de vägrat höja skatterna för de förmögna och de stora företagen, säger Aron Etzler.

-  Vänsterpartiet känner stark tillförsikt inför det här valet, och det beror på den kontakt med väljarna vi har och att vi känner att många tror på oss och behöver vår politik, säger Aron Etzler.

För mer information

Vänsterpartiets presstjänst
070-620 00 64

Vänsterpartiets valfilm
Fler videor

Bilder

Länkar

Om

Vänsterpartiet
VänsterpartietFölj Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

Lotta Johnsson Fornarve svepte Björn Söder ur talmansstolen  – en seger för demokratin24.9.2018 16:47Pressmeddelande

Vänsterpartiets Lotta Johnsson Fornarve fick flest röster i omröstningen om posten som riksdagens andre vice talman. – Det känns fantastiskt hedrande. Jag känner mig också lättad över att riksdagen har markerat att Sverigedemokraterna inte är ett parti som alla andra. Vi kan inte ha en talman som inte står upp för alla människors lika värde, säger Lotta Johnsson Fornarve. Lotta Johnsson Fornarve valdes in i riksdagen 2014 och har under mandatperioden suttit i civilutskottet, Europarådet, arbetande ersättare i utrikesutskottet, försvarsutskottet och försvarsberedningen. Sedan 2017 är hon Vänsterpartiets försvarspolitiska talesperson och hon har tidigare suttit med i Vänsterpartiets partistyrelse. Lotta Johnsson Fornarve har även varit internationell sekreterare för ISAK, en paraplyorganisation mot apartheid, och suttit i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Oxelösund och Linköping. – Det här är väldigt glädjande. Nu har riksdagen visat att man inte vill ha en talman som uttrycker sig

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum