Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet motionerar: Inför resegaranti i färdtjänsten!

Dela
Färdtjänsten i Malmö har under lång tid kantats av problem. Medborgare uttrycker gång på gång i media att de inte kan lita på att färdtjänsten utför den tjänst som Malmöbon har rätt till.
Carin Gustafsson (V) och Anfal Mahdi (V) Fotograf: Emmalisa Pauly
Carin Gustafsson (V) och Anfal Mahdi (V) Fotograf: Emmalisa Pauly

- Eftersom färdtjänsten ska kunna likställas med kollektivtrafiken anser Vänsterpartiet att resenären likt Skånetrafiken ska ha rätt till en resegaranti. Malmöbor måste kunna lita på att färdtjänsten fungerar, säger Anfal Mahdi, kommunalråd och den ena motionären.

Resegaranti i färdtjänsten finns redan i flertalet svenska kommuner exempelvis i övriga storstadsregioner som Göteborg och Stockholm. Vänsterpartiet anser att även Malmöbor ska ha denna rättighet.

- Om resan blir försenad eller taxin uteblir ska Malmöbon kunna få ersättning direkt, snabbt och smidigt ifrån Malmö stad. Dina ekonomiska eller sociala förutsättningar ska inte spela någon roll för huruvida du kan ta dig dit du vill, säger Carin Gustafsson, ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i funktionsstödsnämnden.

Oseriösa taxibolag ska inte kunna strunta i färdtjänstkörningar, göra vinster på gemensamma välfärd och samtidigt lämna Malmöbor strandade. Malmö stad ska genom resegarantin kunna kräva ersättning från taxibolaget för den uteblivna eller försenade resan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carin Gustafsson (V) och Anfal Mahdi (V) Fotograf: Emmalisa Pauly
Carin Gustafsson (V) och Anfal Mahdi (V) Fotograf: Emmalisa Pauly
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Folkfest för fred på Spånehusvägen 3 juni29.5.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sverige tar storkliv mot ett Nato-medlemskap, det är krig i Europa och runt om i världen pågår ockupationer och väpnade konflikter decennier efter decennier. Samtidigt är det tyst om Nato-motståndet och kampen för fred. Detta vill aktivistgruppen fredsfestival ändra på. Lördag 3:e juni pågår en storslagen fredsfestival i Malmö med inbjudna musiker, forskare, debattörer, politiker och aktivister: Folkfest för fred!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum