Vänsterpartiet

Vänsterpartiet rekryterar Anna Herdy till kommunikationsenheten; vässar arbetet med egen medieproduktion

Dela

Anna Herdy är idag chefredaktör på tidningen Flamman och har där lyft och breddat det redaktionella och publicistiska innehållet genom till exempel livesänd morgon-TV. På Vänsterpartiet kommer hon att arbeta med att nå väljare i nya kanaler.

Rekryteringen är ett led i att göra Vänsterpartiets röst starkare, och att bygga fler kanaler där partiet kan formulera politik och prata med väljare. Utvecklingen är ett naturligt nästa steg för partiet, menar Jenny Lindahl, kommunikationschef:
– Jag ser det som ett viktigt steg i att bygga laget kring Nooshi Dadgostar inför valet 2022.
– Vi har kommit långt i strategisk kommunikation, rörelsebyggande och vi ligger i frontlinjen när det gäller att arbeta med sociala medier. Nu ska vi bli bättre på att skapa egna format, därför är vi glada att vi får arbeta med Anna som är erfaren publicist med osviklig känsla för samtidens krav.

Anna Herdy ser fram emot att tillträda sin nya tjänst.
– Är man som jag ideologiskt nära arbetarrörelsen och vill att arbetarrörelsens partier ska vinna val, vart ska man ta vägen annars än till Vänsterpartiet? Partiet är den helt dominerande vänsterkraften i svensk politik.
– Jag vill bidra till att bygga upp en medieproduktion för vänstern som på ett effektivt sätt kan tala direkt till väljarna, utan mellanhänder. Vi ser hur den yttersta högern länge har mobiliserat resurser för att bygga upp egna nyhetskanaler. Nu är det dags för arbetarrörelsen att starta sina kanaler, från vårt håll.

Anna Herdy börjar sin tjänst på kommunikationsenheten den 1 december.

Kontakter

Vänsterpartiet presstjänst: 070-620 00 64 (Obs går ej att skicka sms)

Anna Herdy: 0735-933 386

Bilder

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum