Vänsterpartiet

Vänsterpartiet rekryterar LO-ekonom

Dela

Tidigare LO-ekonom Åsa-Pia Järliden Bergström börjar nu jobba för Vänsterpartiet. – En tung rekrytering som ska stärka vår ekonomiska politik, säger partisekreterare Aron Etzler.

Åsa-Pia Järliden Bergström. Foto: Agnes Stuber
Åsa-Pia Järliden Bergström. Foto: Agnes Stuber

Etzler säger att rekryteringen ingår i ett större projekt där Vänsterpartiet stärker sitt fokus på den ekonomiska politiken. – Det känns oerhört bra och viktigt att få en så erfaren LO-ekonom med på vårt arbete. Åsa-Pia har solid insikt i och lång erfarenhet av arbete med den svenska modellen - en modell som är under press. Den måste inte bara försvaras, utan förstärkas och vidareutvecklas, säger Etzler. Med Järliden Bergström står Vänsterpartiet ännu starkare i det arbetet.

Järliden Bergström har jobbat hos LO-ekonomerna i totalt nästan 20 år. Hon även jobbat på Finansdepartementet, på Statskontoret och i flera offentliga utredningar. I januari börjar hon som ekonom och skattepolitisk expert på Vänsterpartiets riksdagskansli. – Jag vill bidra till att utveckla en sammanhängande och helhetlig ekonomisk politik som kan tilltala ännu fler, säger Järliden Bergström.

För mer information kontakta pressekreterare Hanne Wolden 072 208 40 69. 

Bilder

Åsa-Pia Järliden Bergström. Foto: Agnes Stuber
Åsa-Pia Järliden Bergström. Foto: Agnes Stuber
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum