Linköpings kommun

Vårdboende får vite på grund av bristande kvalitet

Dela

Omsorgs- och äldreförvaltningen har gjort en uppföljning av verksamheten på Garnisonens vårdboende. I uppföljningen framkom allvarliga kvalitetsbrister och därför utgår nu ett vite på 724 000 kronor.

Områdena där utföraren brustit gäller aktiviteter, utflykter, genomförandeplaner och handledning till personal.

– När vi följde upp Garnisonens vårdboende framkom allvarliga kvalitetsbrister. Det agerar vi givetvis på. Linköpingsborna ska vara trygga i att varje äldreboende håller hög nivå, säger äldrenämndens ordförande Mikael Sanfridson (S).

Verksamhetsuppföljningen inleddes den 12 april 2018. Sedan dess har dialog skett mellan Omsorgs- och äldreförvaltningen och utföraren Norlandia. Norlandia har getts möjlighet att bemöta bristerna som fanns, men utan tillfredsställande resultat.

– Det är viktigt att vi fortsätter följa upp att våra äldre får den omsorg vi alla betalar för med våra skattepengar. Det ska finnas tillräckligt med personal som hinner med de äldres omvårdnadsbehov, men även vardagsaktiviteter och utflykter, avslutar Mikael Sanfridson (S).

Omsorgs- och äldreförvaltningen kommer att fortsätta följa verksamheten för att säkra upp att Norlandia följer avtalet och levererar en god vård och omsorg.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Ågatan 40
582 22 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Nytt stöd till servicenoder på landsbygden18.10.2022 15:39:42 CEST | Pressmeddelande

Kriget i Ukraina och efterföljande energikris har lett till en extraordinär situation med skenande varu-, bränsle- och elpriser. Det påverkar såväl privatpersoner som många branscher, och på landsbygden finns därtill en risk för att Linköpingsbornas tillgång till dagligvaruförsörjning i de identifierade servicenoderna försämras. Därför har kommunstyrelsen idag fattat beslut om ett extrastöd om totalt 500 000 kronor under 2022 till utpekade servicenoder i kommunens “Serviceplan för landsbygden”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum