Vårdföretagarna

Vårdföretagarna rekryterar expert inom hälso- och sjukvårdspolitik – Karin Elinder

Dela
Karin Elinder, jurist och tidigare bl.a. intressepolitisk expert på Cancerfonden samt senior konsult inom Life Science på Sirona Health Solutions, förstärker nu Vårdföretagarnas kansli som näringspolitisk expert med särskilt ansvar för sjukvård.
Karin Elinder - näringspolitisk expert sjukvård
Karin Elinder - näringspolitisk expert sjukvård

– Det känns som hemma att få arbeta med Vårdföretagarnas sjukvårdsfrågor. Hälso- och sjukvården är en av medborgarnas viktigaste frågor – och vårdföretagen har en avgörande betydelse för att svensk sjukvård både ska fungera och utvecklas. De omfattande vårdköerna kan kortas och kompetensförsörjningen stärkas, säger Karin Elinder, ny näringspolitisk expert hos Vårdföretagarna.

– Sjukvård är en av de viktigaste frågorna för allmänheten där alla aktörer behöver bidra med konstruktiva lösningar. Jag är därför glad att kunna välkomna Karin Elinder till Vårdföretagarna. Karin har en lång erfarenhet av strategiskt påverkansarbete och bred kunskap inom sjukvårdspolitik som förstärker vårt påverkansarbete, säger Antje Dedering, förbundsdirektör Vårdföretagarna.

Bilder

Karin Elinder - näringspolitisk expert sjukvård
Karin Elinder - näringspolitisk expert sjukvård
Ladda ned bild

Om

Vårdföretagarna
Vårdföretagarna
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.vardforetagarna.se

Vårdföretagarna är Sveriges ledande arbetsgivar- och branschorganisation för vård- och omsorgsgivare

Våra medlemmar bedriver vård och omsorg i privat regi, till exempel i form av aktiebolag, kooperativ eller ideella föreningar. Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället.

Föreningen har cirka 2 000 medlemsföretag med över 100 000 årsanställda. Samtliga medlemsföretag har kollektivavtal. Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv.

Läs mer på Vårdföretagarna.se

Följ Vårdföretagarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vårdföretagarna

Vårdföretagarna rekryterar Ida Ingerö till rollen som näringspolitisk chef16.5.2023 09:22:35 CEST | Pressmeddelande

Ida Ingerö kommer närmast från en tjänst som senior kommunikatör på Svenskt Näringsliv och arbetade till september förra året som näringspolitisk expert inom individ- och familjeomsorg och personlig assistans på Vårdföretagarna. Hon har tidigare bland annat arbetat som biträdande presschef på Systembolaget och chef för Liberala Nyhetsbyrån. Ida tillträder sin tjänst den 21 augusti.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum